12 Юни, 2017 07:32 1 396 0

Бунтовнически командир спечели изборите в Косово

  • косово-
  • избори-
  • рамуш харадинай-
  • командир-
  • бунтовници

Партията на Иса Мустафа се нарежда на трето място

Бунтовнически командир спечели изборите в Косово - 1
Снимка: БТА/ AP

Бивш командир на бунтовническите сили спечели парламентарните избори в Косово, съобщиха световните агенции. Рамуш Харадинай и неговата коалиция събират близо една трета от гласовете.

Националистическата коалиция, в която участва и Демократическата партия на президента Хашим Тачи, печели най-много гласове, но въпреки това не достатъчно, за да управлява сама.

Рамуш Харадинай беше лидер на Армията за освобождение на Косово, а след войната в Югославия са му повдигнати обвинения от наказателния трибунал. Командирът е обвинен в насилствено изселване на сърби.

Политическото движение „Самоопределение“ се нарежда на второ място с близки резултати до Демократическата лига на Косово – дясноцентристката партия на Иса Мустафа.

Избирателната активност в страната е била ниска. Косово обяви независимост през 2008 година. Страната бе призната от европейски страни и САЩ, но не и от Сърбия и нейния близък съюзник Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА