662 0

Коктейл „Молотов“ вдигна на крак френската полиция

Няколко полицейски служители са пострадали

Коктейл „Молотов“ вдигна на крак френската полиция
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Дванадесет души пострадаха след хвърляне на коктейл „Молотов“ към ресторант в северно предградие на столицата Париж, съобщиха френските медии.

Трима служители на заведението са със сериозни изгаряния и настанени в болница. Шестима от пострадалите пък са полицейски служители, притекли се на помощ.

Според свидетели коктейлът „Молотов“ е бил хвърлен след неуспешен опит за обир. По случая се води разследване. Инцидентът е станал в неделя вечерта около 20:30 часа местно време, в деня на парламентарните избори.

След подадения сигнал към мястото на инцидента са били изпратени тежковъоръжени полицаи. Скоро след това е станало ясно, че не става въпрос за терористичен атентат.

Мерките за сигурност във Франция са повишени след серията терористични атентати в Европа. Близо 50 пожарникаря са се включили в гасенето на пламъците, които напълно са унищожили ресторанта.

Извънредното положение във Франция остава в сила. Към момента няма задържани лица за нападението. Полицията продължава да издирва извършителите.

Франция


Напиши коментар:


Публикувай