12 Юни, 2017 09:57 964 0

Коктейл „Молотов“ вдигна на крак френската полиция

  • париж-
  • полиция-
  • ресторант-
  • молотов-
  • коктейл-
  • пожар

Няколко полицейски служители са пострадали

Коктейл „Молотов“ вдигна на крак френската полиция - 1
Снимка: БТА/ AP

Дванадесет души пострадаха след хвърляне на коктейл „Молотов“ към ресторант в северно предградие на столицата Париж, съобщиха френските медии.

Трима служители на заведението са със сериозни изгаряния и настанени в болница. Шестима от пострадалите пък са полицейски служители, притекли се на помощ.

Според свидетели коктейлът „Молотов“ е бил хвърлен след неуспешен опит за обир. По случая се води разследване. Инцидентът е станал в неделя вечерта около 20:30 часа местно време, в деня на парламентарните избори.

След подадения сигнал към мястото на инцидента са били изпратени тежковъоръжени полицаи. Скоро след това е станало ясно, че не става въпрос за терористичен атентат.

Мерките за сигурност във Франция са повишени след серията терористични атентати в Европа. Близо 50 пожарникаря са се включили в гасенето на пламъците, които напълно са унищожили ресторанта.

Извънредното положение във Франция остава в сила. Към момента няма задържани лица за нападението. Полицията продължава да издирва извършителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: