12 Юни, 2017 21:28 1 872 5

Белгия не иска повече мигранти

  • белгия-
  • убежище-
  • мигранти-
  • бежанци

Властите в кралството отхвърлят близо 75 на сто от повторните молби за убежище

Белгия не иска повече мигранти - 1
Снимка: БТА/АР

Белгия отхвърля близо 75 на сто от повторните молби за убежище, съобщиха местни медии. За миналата година броят на молбите от мигранти, които вече са получили отказ от закрила в страната и отново са опитали да подадат документи, е достигнал четири хиляди.

От службата, която разглежда молбите, отбелязват, че системата се задръства от многократните опити на мигрантите, затова са предприели издаването на масови откази. Основната причина е, че не се отчита настъпването на нови обстоятелства между отхвърлянето на първото заявление и внасянето на следващото.

От службата изразяват очакването с масовите откази да се създаде възможност за навременното разглеждане на молбите на останалите чужденци, за които може да съществува основание за предоставянето на закрила.

За миналата година Белгия отчита 4000 повторни молби от общо близо 19 хиляди заявления. Общият брой на внесените молби миналата година е намалял двойно спрямо данните от 2015 година.

В близо 58 на сто от случаите миналата година Белгия е присъдила статут на закрила. От началото на тази година в страната биват подавани средно по 1300 нови молби на месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    17 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 амисега

    20 1 Отговор
    Стана тя каквато стана. И в Белгия евроатлантическите ценности отидоха "на кино". Много бързо се наситиха на мигрантите.
  • 3 толерастията е пагубна

    16 1 Отговор
    Освен Меркел и няколко еврогея никой не ги иска, но за съжаление точно тези държат властта и упражняват натиск и тормоз над останалите !
  • 4 VMORO

    9 2 Отговор
    Тез пусти белгийци не са никакви европейци...
  • 5 Vol

    1 0 Отговор
    Koi 6te gi prieme nas li ?
Новини по държави: