12 Юни, 2017 16:23 1 255 0

ЕС се отваря за Западните Балкани

  • ес-
  • йоханес хан-
  • западните балкани

Йоханес Хан очаква Зоран Заев

ЕС се отваря за Западните Балкани - 1
Снимка: БТА/AP

„Европейската интеграция на Западните Балкани е в интерес на ЕС.“ Това заяви еврокомисарят по политиката за добросъседство и разширяване Йоханес Хан, цитиран от B92.

“ЕС подкрепя и ще продължи да подкрепя опитите за присъединяване на страните от Западните Балкани. Миналата седмица посетих Сърбия и Черна гора. През тази седмица ще се срещна с македонския премиер Зоран Заев в Брюксел.

Всичко това е в интерес на ЕС. Ние искаме да запазим Балканите като стабилни политически и бизнес партньори“, заяви Хан.

Хан очаква среща със Зоран Заев. Той вече изрази подкрепа за планираните реформи в Македония. Очаква се напредък на преговорите със Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: