12 Юни, 2017 20:33 2 466 4

Катар: Никой не може да диктува политиката ни (СНИМКИ)

  • катар-
  • политика-
  • доха-
  • мохамед бин абдулрахман ал тани

Изглежда някой цели да се отърве от нас, заяви първият дипломат на Доха

Катар: Никой не може да диктува политиката ни (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Катарският външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани заяви в Париж, че никой не може да диктува външната политика на страната му, която е в дипломатическа криза със съседите си от Залива, предаде "Ройтерс".

"Нямаме никаква представа по какви причини" Саудитска Арабия и съюзниците й са наложили блокада на Доха, заяви министърът. "Изглежда някой цели да се отърве от Катар", добави той.

"Катар е готов да седне и да преговаря (със страните от Залива) за сигурността в Залива. Никой обаче няма право да обсъжда нашата външна политика. Ние имаме независима външна политика", каза министърът, чиято страна е обвинена от Саудитска Арабия и съюзниците й, че подкрепя "Мюсюлманските братя" и терористични организации в арабския свят и че е твърде сговорчива към Иран.

Катар: Никой не може да диктува политиката ни (СНИМКИ)

Той определи като "напълно неверни" обвиненията за подкрепа на палестинското движение Хамас и на движението "Мюсюлмански братя".

"Катар общува с правителства, не с движения", заяви министърът.

Външният министър на Катар осъди "незаконните и несправедливи" мерки, които страните от Залива и Египет наложиха на страната му и увери, че Доха ще продължи да отдава предпочитание на "поставения на ясни основи диалог".

Катар: Никой не може да диктува политиката ни (СНИМКИ)

На 5 юни Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн, Египет и други страни скъсаха дипломатическите си отношения с Катар, като го обвиниха, че подкрепя тероризма и екстремистки организации. Доха отхвърля обвиненията.

Трите страни от Залива също така затвориха сухопътните и морските си граници с Катар и му наложиха строги ограничения за въздушния транспорт.

Катар: Никой не може да диктува политиката ни (СНИМКИ)

Шиитският съперник на Саудитска Арабия Иран побърза да изпрати тонове хранителни продукти на Катар, а Турция, друг съюзник на Доха, също предложи помощта си.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Катар "незабавно да спре да финансира тероризма".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аяши

    10 0 Отговор
    Аман от тез чаршафи. Да се приключва с тоя петрол и всички на тръстиката.
  • 2 Лаладжия

    9 1 Отговор
    Айдее, петролът и войната в Сирия попривършва, време е на Катар.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 УМЕН ГУЩЕР

    0 0 Отговор
    Не ми е жал за тия И какво ни интересува това нас, НОРМАЛНИТЕ хора? Ако ни поднасяте тука новините от кралството на Сатаната и Катар, поне ни кажете и колко жени миналата седмица са били убити с камъни от семейството си, защото погледа им се е срещнал с този на мъж, който не им е брат или баща, или пък не ги е купил! Както и на колко други жени и мъже са им отрязали главите насред мегдана пред джамията със сабя, докато тълпата се е радвала на прясно пръскащата кръв, подвиквайки Алаху Акбар? А пък Саудитците са толкова сърдечни хора,че с радост ще отделят главата ви от тялото все едно ви подстригват на раздумка на Главната улица във Пловдив....