Last news in Fakti

13 Юни, 2017 08:32 2 600 32

Путин: Американците отгледаха „Ал Кайда“!

  • ал кайда-
  • сащ-
  • русия-
  • подкрепа-
  • терористи-
  • владимир путин-
  • оливър стоун

Путин обвини САЩ и в подкрепа към чеченските бунтовници

Путин: Американците отгледаха „Ал Кайда“! - 1
Снимка: БТА/ AP

„Ал Кайда“ не е резултат от нашата работа, а от дейността на Съединените американски щати. Американците отгледаха „Ал Кайда“ и Осама бин Ладен, а след това всичко излезе извън контрол.

Това заяви руският президент Владимир Путин пред американския режисьор Оливър Стоун. Според държавния глава има доказателства за финансова помощ от страна на Вашингтон.

По думите му всичко е започнало с войната в Афганистан, когато американските служби са подкрепяли различни направления на ислямския фундаментализъм в борбата срещу съветските войски.

Освен това Владимир Путин обвини САЩ, че са спонсорирали терористите в Чечения. Президентът заяви, че разузнавателните служби на САЩ са помагали на бунтовниците в Чечения и са игнорирали критиките на Москва по този въпрос.

Пред камерата на Оливър Стоун Владимир Путин разкри също така, че след атаките на 11 септември 2001 година в САЩ руските въоръжени сили са отменили планирани военни учения, за да покажат подкрепата си към Вашингтон в този тежък момент.

В продължение на две години Оливър Стоун проведе няколко срещи с Путин за документалната лента, която разглежда геополитическите нюанси на руската вътрешна и външна политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очо

    55 7 Отговор
    Право куме в очи-Адмирации г-н Путин.
  • 2 Факт

    58 7 Отговор
    Както винаги,Путин е с адекватно и правдиво мнение и позиция.
  • 3 Справедлив

    57 7 Отговор
    Ето затова е най-влиятелният политик в света-казва истината.
  • 4 Ллллллллллл

    49 7 Отговор
    100 % прав
  • 5 ......

    52 7 Отговор
    То и на децата вече е ясно, че САЩ са най-голямото зло на земята, само онези, дето си падат по лъскавите неща, не са го разбрали още...
  • 6 гост

    30 9 Отговор
    тихо тихо, не сме чули още излиянията на г-жа медико-юристката.

    Коментиран от #9, #15

  • 7 Ловеца на поршета

    11 38 Отговор
    Най-великият, най-високият и най-умният Путин от всички Путиновци!
  • 8 Шляхтиц

    30 8 Отговор
    Моите най-добри пожелания към Владимир Путин и Велика Русия. Светът се изпълни с дефектни човешки същества. Цитирам известен академик в областта на генното инженерство: ВСЯКА СТЪПКА НА МЕДИЦИНАТА КЪМ ЗАПАЗВАНЕ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ЧОВЕШКИЯ ВИД. Както на циганите им дават пари, бира и кебабчета и те гласуват за когото им кажат, така и по-голямата част от населението на пренаселената планета, се залъгва с лъскави дрънкулки. Точно както заселниците на новите земи са залъгвали коренното население с шарени стъклени топчета.

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    22 13 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Войната, която води явно много я изтощава. Вчера й дойдоха малко в повече битките, нападките и излагането. И все пак, очакваме я всеки момент.

    Нали:
    "Като бивш БЪЛГАРСКИ офицер- лекар, ДО ЖИВОТ ще се гавря с руснаците в отговор на ваша руска гавра с ГЕРОЙСТВОТО на загиналият БЪЛГАРСКИ офицер - майор Георги Атанасов".
    А гаврата й бе с катастрофата, при която има 12 жертви, руснаци:
    "Още един повод за радост- ега си кефа- пукнали руснаци:):):)"
  • 10 незнайко

    1 22 Отговор

    До коментар #8 от "Шляхтиц":

    Точно така ! И Вие се залъгвате с лъскавото устройство което имате за да пишете . Ако го нямахте, нямаше да знаете какво е казал Путин. Откажете се от тези лъскави работи и се върнете на спокойствие в 19 век !
  • 11 НЕГЪР ОТ ЦВАЩ

    23 6 Отговор
    КОЛКО МНОГО АИ ПРАВ ЧОВЕЧЕ.АМА ЗАЩО НЕ ИМ КАЗА И ЗА ИДИЛ.НЕКА ЦЯЛ СВЯТ ЧУЕ ИСТИНАТА ИЗРЕЧЕНА НА ГЛАС.ЗАЩОТО ВСИЧКИ Я ЗНАЯТ, НО НИКОЙ НЕ Я КАЗВА.КАЖИ ИМ НА АМЕРИКАНОПЕДЕРАСКАТАНАЦИЯ КОЛКО САЗАБЛУДЕНИ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ РАДЕТЕЛИ НА ФАЛШИВА ДЕМОКРАЦИЯ ЗА ДА НАПАДАТ СУВЕРЕНИ ДЪРЖАВИ И ДА СЪЗДАВАТ ХАУС В СВЕТА ЗА ДА МОЖЕ НАТО ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА.
  • 12 Андре

    5 10 Отговор
    Един Германец трябва, за да бъде чиста нацията !
  • 13 Хохи

    1 10 Отговор
    Много ПРОСТИ БЪЛГАРЧЕТС ИМА ВСЕ ОЩЕ!!!
    Не разбрахте ли кой унищова целия свят???
    жалко за децата ни.
  • 14 Azazel

    4 20 Отговор
    Оуу, да, щом един корумпиран до козирката авторитарен лидер на една от най-войнстващите нации в последното столетие казва нещо, то обезателно е вярно... Колко наивни хора има в България, не е истина... Само, че логиката му - САЩ са финансирали и обучавали талибаните, за да се противопоставят на опита на СССР да завладеят Афганистан и от редиците на талибаните после са произлезли Ал Кайда и Бин Ладен, е двуостър - ако СССР не бяха се опитали да завладеят Афганистан, САЩ нямаше да се намесват, да финансират и обучават талибаните... Затова, вместо да си ги мерят....терористите с американците, да се хванат задружно да ги унищожат, пък после, ако държат, да се разбират на четири очи и да престанат да превръщат целия свят в бойно поле за избиване на комплексите си!

    Коментиран от #17

  • 15 1234567890

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Да не са я прибрали? Вчера някъв доктор я разпитваше.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "1234567890":

    може да е била на митинга вчера и да е една от 1500-те арестувани
  • 17 Скорпион29

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Azazel":

    С кой са водили война бе КАКАЛАШКО? Ступа съседите малко за респект и толкоз мишките да си знаят мястото като нямат топки да не се дървят зада няма олеле

    Коментиран от #19

  • 18 ЗАЩОТО САЩ сами немогат

    12 2 Отговор
    Защото на война не е като да лапаш Бургер-Кинг. А за САЩ лапачката е най-важна. Ако те нямат такава вземат я от тези които имат чрез война. НО ДАЛИ ВСЕ ТАКА ЩЕ БЪДЕ? Отговора е в Ю-тубе: "Почему русских не победить" само за 5 мин. Кратко, точно, ясно и образно! СЛАВА РОССИИ !
  • 19 Azazel

    3 13 Отговор

    До коментар #17 от "Скорпион29":

    Това, че си невежа, е ясно и колкото и примери да ти давам, няма смисъл, защото мозъкът ти (или по-точно кашата, която заема мястото му), е отдавна промит. Но, иначе, ако някой друг се зачуди - през насилственото потушаване на всякакви опити за революция в Унгария и Чехословакия, през споменатата война за контрол на Афганистан, войните с половината кафказки републики, до окупацията на Украйна и намесата в разрез с резолюциите на ООН в Сирия - от Втората световна война насам руснаците не са се спирали и за момент...

    Коментиран от #24, #26

  • 20 Густо Майна

    2 12 Отговор
    Прав е господин Путин за отглеждането, ама да попитам майка си ли търсеше в Афганистан, като другар тогава /образно/ та да извърши посявката?
  • 21 СЛАВА РОССИИ

    14 3 Отговор
    Цял свят следи думите на лидера на РУСИЯ. Света излъчва интервюто му във Ла Фигаро, форума от Ст.Петерсбург, както и филма на Оливер Стоун. Москва ти пак туптиш! Москва пак гориш! Москва ти пак си огнено сърце и милиони хора по света са приковани към теб със надежда и любов ! СЛАВА РОССИИ !

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Azazel

    3 11 Отговор

    До коментар #21 от "СЛАВА РОССИИ":

    Да ти потърся ли добър психиатър в България, или ти си руснак в Русия и просто използваш Гугъл Транслейт за коментарите си?
  • 23 Густо Майна

    2 11 Отговор

    До коментар #21 от "СЛАВА РОССИИ":

    Пак забрави по обяд да си пиеш хапчетата!

    Коментиран от #25

  • 24 Скорпион29

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Azazel":

    Ей ЯВЕН ГЛУ Чехия и Унгария ги ступа целия вършавски договор за да се опомнят Авганистан яде бой заради САЩ и техните талибани а А Крим си е руски по начало поръчай си нов мозък от Китай този ти дава много дефекти.

    Коментиран от #27

  • 25 Скорпион29

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "Густо Майна":

    А ти ходи да ти предпишат нови по силни че към тези си развил резистентност!!!
  • 26 Скорпион29

    14 2 Отговор

    До коментар #19 от "Azazel":

    Какво ООН? КУКУНДРИЛ ООН= НАТО и не е за уважение от какато окупаторите от САЩ нападнаха Ирак
  • 27 Azazel

    2 13 Отговор

    До коментар #24 от "Скорпион29":

    Добре де, кажи ми как, като си толкова глупав и невеж, не те е срам да коментираш? Страните от Варшавският договор се управляваха еднолично от СССР, а за войната в Афганистан...просто нямам думи колко глупости си събрал в едно изречение.... 1-во. САЩ нямат нищо общо с избухването на тази война - СССР я започва, като изпраща с решение на Политбюро съветски войски и създава просъветското правителство, имащо за цел да наложи концепцията за социализъм в страната. Логично, срещу това възстават ислямистите (в случая - муджахидините), които получават подкрепа от 34 ислямски държави, както и помощ от специалисти от САЩ, европейските страни от НАТО, Китай, както и от специалните служби на Пакистан... Тоест, ролята на САЩ в създаването на Ал Кайда (ако приемем, че Бин Ладен и/или сподвижниците му имат връзка с муджахидините), е колкото и на Китай, и половината европейски държави... За капак, не искам да те разочаровам, ама Афганистан не е ял бой от СССР, а точно обратното, руснаците си тръгват оттам с подвити опашки...

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Скорпион29

    12 2 Отговор

    До коментар #27 от "Azazel":

    Ей ГЛУ Афганистан е имал светско правителсто от което САЩ са поискали да им разреши да разположат военни бази светското правителство им показва един среден и по познат модел от Южна америка ЦРУ организира бунт талибански който взима власта в Авганистан и Русия тогава влиза във война просто няма как да има US бази на границата на СССР ти си пълния ЛЪИК не е майтап!!
  • 29 Скорпион29

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "Azazel":

    Слаба контра си момче слаба слабааа

    Коментиран от #30

  • 30 Azazel

    2 10 Отговор

    До коментар #29 от "Скорпион29":

    Просто, като гледам колко невеж, неграмотен и глупав си, реших да не губя и секунда повече в спорове с теб. Малко се разочаровах даже, че отделих няколко минути от живота си в спор с някой, който мисли, че ООН = НАТО (при все, че Русия и Китай имат точно толкова влияние в организацията, колкото и САЩ, а 163 от 192 държави в ООН не са членки на НАТО), информира се за историята единствено от руски пропагандни източници и все още не е открил съществуването на пунктуация, Както са казали хората: никога не се бори с прасе - и двамата ще се окаляте, но на прасето ще му хареса!...
  • 31 реалист

    13 1 Отговор
    Най-накрая някой да каже истината на всеослушание.
  • 32 пешо

    12 1 Отговор
    Сащ световен агресор и терорист!Една е истината и хиляди хора по -света я знаят.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания