625 1

Премиерът остава. Засега

Премиерът остава. Засега
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

След разочароващия резултат на британските консерватори на предсрочните избори, на които те изгубиха парламентарното си мнозинство, премиерът Тереза Мей каза пред депутати консерватори, че ще продължи да бъде министър-председател дотогава, докато те искат тя да бъде на този пост, предаде "Ройтерс".

Вчера Мей се изправи пред членовете на т.нар. Комитет 1922, в който влизат депутатите консерватори, които не участват в правителството. Въпреки недоволството от представянето на партията на изборите Мей бе посрещната радушно в началото на срещата, съобщи "Ройтерс".

Тя заяви: "Аз съм човекът, който ви вкара в тази каша, и аз съм тази, която ще ви извадя от нея", разказа след срещата един от депутатите.

Мей е уверила депутатите, че ще остане на поста си толкова, колкото те преценят, че е необходимо. Била е загрижена за консерваторите, които са изгубили местата си, защото не са били преизбрани, извинила се е и няколко пъти е помолила да й простят, предаде ТАСС.

Мей обяви предсрочни избор с надеждата съществено да укрепи позициите на партията си в долната камара на парламента, за да може по-уверено да води преговорите за излизане от ЕС. Вместо това след поредица от груби грешки, допуснати по време на кампанията, и в резултат на засилване на позициите на опозиционната Лейбъристка партия консерваторите се представиха много по-зле, отколкото се предполагаше.

Торите изгубиха мнозинството си и сега трябва да разчитат в парламента на подкрепата на северноирландските юнионисти. По-късно днес Мей ще се срещне в Лондон с лидерa им Арлийн Фостър.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Тереза Змей
    Отговор
    1 10:18  13.06.17
    Остава ама от остава до оставка има само едно К разлика.

Напиши коментар:


Публикувай