1 186 1

Враг на Путин за протестите в Русия

Демонстрациите на улично недоволство срещу властта в Кремъл ще продължат, обеща Михаил Ходорковски

Враг на Путин за протестите в Русия
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Изявлението на Навални вчера беше логичното продължение на съгласието му да отиде на "Сахаров". Ние в тази ситуация на 29 май веднага отказахме, написа в профила си във фейсбук Михаил Ходорковски.

За сцената никога не сме се съмнявали. Мислех си, че когато колегите са съгласни - ще намерят правилното решение. Съжалявам, че не е така.

Излизането на "Тверская", където бяхме свидетели на масови мероприятия, включително от пропутински организации, това е очевидна провокация. Дали беше времето и мястото за това? Не съм убеден.

Задържането на Навални, очевиден ход на властите, е добър изход за него в тази ситуация. Тези, които бяха на "Тверская" с лозунги, сериозно рискуваха, Засега се отърваха само със задържане, но това не е най-лошият вариант.

В условията на пряка конфронтация с хората, които имат коренно различни гледни точки на една платформа, са възможни и още по-неприятни последици. Въпреки това, хората сами да решат.

Нашата позиция е там, където се провеждат митинги по план, да продължи набирането на средства за "Безсмъртния полк". В Москва ще излизаме на улиците без плакати. Нашата Правозащита ще помогне на задържаните, завършва Ходорковски.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Приятел
    Отговор
    1 12:28  14.06.17
    Този да го осъдят на 30 г, за да не мъти главите на руснаците.

Напиши коментар:


Публикувай