Last news in Fakti

13 Юни, 2017 11:03 6 598 7

Намериха мъртва изчезналaта българка в Украйна

  • украйна-
  • студентка-
  • българка

Младата Еля Дишли е била студентка четвърта година стоматология в град Ивано-Франкивск

Намериха мъртва изчезналaта българка в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Българската студентка, обявена за изчезнала в Украйна на 1 юни, е намерена мъртва, съобщават украински медии.

Еля Дишли от разградското село Езерче е дъщеря на бивш депутат от ДПС през 90-те години. Младата жена е била студентка четвърта година стоматология в украинския град Ивано-Франкивск. За последно е видяна жива заедно със своя приятел, който е гражданин на Туркменистан.

Когато бе обявена за изчезнала, за Украйна отпътува брат й - зъболекарят в Разград Осман Дишли, след завръщането му в България е дошла ужасната вест за смъртта на момичето. Тялото й със следи от насилствена смърт е намерено вчера в местност близо до града, в който е учела. В украинските медии няма данни за задържан извършител на престъплението.

Намериха мъртва изчезналaта българка в Украйна

Роднините на Еля вече са уведомени, дали са разрешение за извършване на аутопсия на тялото, съобщи окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров, който се е свързал и с консулството на България в украинския регион, където е живеела българската гражданка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХХЛ

    5 16 Отговор
    Сега вече и в България, щом са вече без визи!
  • 3 ЖАЛКО

    14 10 Отговор
    Такова чудо при Тодор Живков не е имало. Днешната анархия няма нищо общо с демокрацията! Защо Радев и Бойко ни убеждават, че това е истинският ни път на развитие като народ, когато наоколо взе да вуни на лошо? До кога с лъжи? Жалко за момичето!

    Коментиран от #4

  • 4 бахти изметта

    8 14 Отговор

    До коментар #3 от "ЖАЛКО":

    Какво общо има правешкия хайдук с едно убийство в Украйна бе глупак.Или просто така си се изсра неподготвен.А като ти чета малоумията съм сигурен че си гласувал за Радев.И двамата сте на един акъл и ви кънтят още залповете на Аврора.

    Коментиран от #6

  • 5 Ушанков

    5 17 Отговор
    Очаквам дежурните путинопитеци да завият дружно, каква напаст са укрофашистите и как Россия е най-великата в света!
  • 6 Свинка с тиква

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "бахти изметта":

    Какъвто и да е бил Т. Живков, но населението ни бе над 9 Милиона и народа можеше гарантирано в мир и сигурност, да учи, работи, лекува, почива и пенсионира с гаранция. Какъвто и да е бил Т. Живков в страната ни имаше работа и храна за всеки. Селата пълни с хора и стопански дворове пълни с храна и животни. Във всяко село с училище, поща, ако не лекар то фелдшер или мед сестра, зъболекарски кабинет, читалище, библеотеки, киносалони, песни, събори, сватби, детцки ясли и градини, социални грижи към старите хора и мн. др. Тежка и лека индустрия и Армия, Флот. НАДЕЖДА за защита от СССР. Да тогава нямаше изобилие но БЕ ДОВОЛНО И С ПО-ВИСОКО УВАЖЕНИЕ КЪМ ЧОВЕКА! Държавата не живееше на заеми и нямаше дългове. А днес само невменяем не би забелязал, че сме въвлечени в световен УРАГАН НА ХУМАНИТАРНА РАЗРУХА. Ние участваме активно в този ураган на самоубийството. Ние сме в НАТО в ЕС /заменяйки го с СССР/ но равенство между двата съюза няма. ЗАЕМИТЕ НИ ОТ ЕС СЕ КРИЯТ В ТАЙНА. Ние потъваме в безумни дългове. Заблудата е очевидна. Англия е ВЪН от ЕС а Франция едва се задържа с натяжка отвън. Гражданската война в Украина се поддържа от ЕС и от България. Войните в Близлия Изток се поддържат също от България, които водят до наплив на мигрантите у нас. А сега ги наричаме - цигани, та нали с нашите демократи ги разрушаваме и правим цигани. Ние вършим дяволски дела в НАТО, за които ще платим скъпо. Убийството на момичето в Украийна е резултат на гражданския хаос, създаден с
  • 7 Бог да прости Тато

    9 1 Отговор
    Така е!
Новини по държави: