5 951 7

Намериха мъртва изчезналaта българка в Украйна

Младата Еля Дишли е била студентка четвърта година стоматология в град Ивано-Франкивск

Намериха мъртва изчезналaта българка в Украйна
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Българската студентка, обявена за изчезнала в Украйна на 1 юни, е намерена мъртва, съобщават украински медии.

Еля Дишли от разградското село Езерче е дъщеря на бивш депутат от ДПС през 90-те години. Младата жена е била студентка четвърта година стоматология в украинския град Ивано-Франкивск. За последно е видяна жива заедно със своя приятел, който е гражданин на Туркменистан.

Когато бе обявена за изчезнала, за Украйна отпътува брат й - зъболекарят в Разград Осман Дишли, след завръщането му в България е дошла ужасната вест за смъртта на момичето. Тялото й със следи от насилствена смърт е намерено вчера в местност близо до града, в който е учела. В украинските медии няма данни за задържан извършител на престъплението.

Роднините на Еля вече са уведомени, дали са разрешение за извършване на аутопсия на тялото, съобщи окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров, който се е свързал и с консулството на България в украинския регион, където е живеела българската гражданка.

Украйна


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:05  13.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ХХЛ
  Отговор
  2 11:07  13.06.17
  Сега вече и в България, щом са вече без визи!
 • ЖАЛКО
  Отговор
  3 14:16  13.06.17
  Такова чудо при Тодор Живков не е имало. Днешната анархия няма нищо общо с демокрацията! Защо Радев и Бойко ни убеждават, че това е истинският ни път на развитие като народ, когато наоколо взе да вуни на лошо? До кога с лъжи? Жалко за момичето!

  Коментиран от #4

 • бахти изметта
  Отговор
  4 14:31  13.06.17

  До коментар #3 от "ЖАЛКО":

  Какво общо има правешкия хайдук с едно убийство в Украйна бе глупак.Или просто така си се изсра неподготвен.А като ти чета малоумията съм сигурен че си гласувал за Радев.И двамата сте на един акъл и ви кънтят още залповете на Аврора.

  Коментиран от #6

 • Ушанков
  Отговор
  5 14:34  13.06.17
  Очаквам дежурните путинопитеци да завият дружно, каква напаст са укрофашистите и как Россия е най-великата в света!
 • Свинка с тиква
  Отговор
  6 16:19  13.06.17

  До коментар #4 от "бахти изметта":

  Какъвто и да е бил Т. Живков, но населението ни бе над 9 Милиона и народа можеше гарантирано в мир и сигурност, да учи, работи, лекува, почива и пенсионира с гаранция. Какъвто и да е бил Т. Живков в страната ни имаше работа и храна за всеки. Селата пълни с хора и стопански дворове пълни с храна и животни. Във всяко село с училище, поща, ако не лекар то фелдшер или мед сестра, зъболекарски кабинет, читалище, библеотеки, киносалони, песни, събори, сватби, детцки ясли и градини, социални грижи към старите хора и мн. др. Тежка и лека индустрия и Армия, Флот. НАДЕЖДА за защита от СССР. Да тогава нямаше изобилие но БЕ ДОВОЛНО И С ПО-ВИСОКО УВАЖЕНИЕ КЪМ ЧОВЕКА! Държавата не живееше на заеми и нямаше дългове. А днес само невменяем не би забелязал, че сме въвлечени в световен УРАГАН НА ХУМАНИТАРНА РАЗРУХА. Ние участваме активно в този ураган на самоубийството. Ние сме в НАТО в ЕС /заменяйки го с СССР/ но равенство между двата съюза няма. ЗАЕМИТЕ НИ ОТ ЕС СЕ КРИЯТ В ТАЙНА. Ние потъваме в безумни дългове. Заблудата е очевидна. Англия е ВЪН от ЕС а Франция едва се задържа с натяжка отвън. Гражданската война в Украина се поддържа от ЕС и от България. Войните в Близлия Изток се поддържат също от България, които водят до наплив на мигрантите у нас. А сега ги наричаме - цигани, та нали с нашите демократи ги разрушаваме и правим цигани. Ние вършим дяволски дела в НАТО, за които ще платим скъпо. Убийството на момичето в Украийна е резултат на гражданския хаос, създаден с
 • Бог да прости Тато
  Отговор
  7 16:27  13.06.17
  Така е!

Напиши коментар:


Публикувай