13 Юни, 2017 11:07 3 295 6

Стрелба в мюнхенското метро

  • мюнхен-
  • метро-
  • стрелба-
  • полицай-
  • германия-
  • ранен-
  • полиция-
  • бавария

Полицията в Мюнхен: Не става въпрос за терористична атака

Стрелба в мюнхенското метро - 1
Снимка: БТА/ AP

Няколко души са били ранени, включително полицейски служител, при стрелба в станция на мюнхенското метро. Инцидентът е станал в „Унтерфьоринг“ около 08:30 часа местно време. Мъж е извадил огнестрелно оръжие и е открил стрелба, ранявайки няколко души.

Стрелецът е задържан от силите за сигурност. Към момента мюнхенската полиция не разкрива повече подробности. Според един свидетел нападателят е взел оръжието на един от полицейските служители и открил стрелба.

Районът беше отцепен от силите за сигурност. Разследването по случая продължава. Свидетел разкри пред „Билд“, че е чул пет изстрела.

Полицията изключи версията за терористично нападение. Няма признаци задържаният да е част от терористична клетка, разкри говорител на полицията в баварската столица.

Раненият полицейски служител е в тежко състояние. Нападателят също е бил ранен. Заради стрелбата към станцията на подземната железница бяха изпратени полицейски хеликоптери и тежко въоръжени полицаи. Ситуацията вече от под контрол, обявиха от полицията в Мюнхен.

Мерките за сигурност в Германия остават засилени след серията терористични атентати в Европа през изминалите месеци.

Стрелба в мюнхенското метро
Снимка: БТА/ AP

Стрелба в мюнхенското метро
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 меркелизъм

    14 3 Отговор
    Да видим сега "Меркел пропаганден машинен", как ще изкриви новината ?
    Не могат да си позволят толкова скорошен атентат?
    Дори и да не е това обаче някакви хора да си стрвелят така в час пик в метрото при тия уж мерки за сигурност е меко казано, ама много меко, притеснително!
    Имената и етническия произход на стрелеца моля ?

    Коментиран от #5

  • 2 Андре

    15 1 Отговор
    Ама защо си мислят и лъжат хората ,че ситуацията може да бъде овладяна мирно ? Тва е пълен абсурд , за толкова тъпи ли ни мислят не знам...обратно от там от където са дошли. Всичко дето по един или друг начин е свързано с тия фанатици или екстрадиране извън Европа или още по-добре чистка... това е, друг лек няма да има !!!
  • 3 Брути

    13 0 Отговор
    Всеки доказано замесен в терор да излита за пустините и джунглите, заедно със семейството и ходжата, ако не са уведомили властите. Там ги чакат девиците.
  • 4 Фалшиви новини

    4 2 Отговор
    моля ви са, не бъркайте битова престъпност с терор,вярвайте на полиция и движете се от другата страна на тротоара,както ви препоръчва кметицата на Кьолн. Жители на Германия да се движат само с личния транспорт, автобуси др. оставете на правоверни..инак стават такива битовизми..
  • 5 Путинонефил

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "меркелизъм":

    Толкова ли малко ви плащат от пАсолството, че не си давате труд да прочитате целите статии, а не само заглавията. Казано е пределно ясно, че случаят няма нищо общо с тероризъм или атентат.
  • 6 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Нещо много често взеха да стават такива "инциденти" в цивилизована Европа.А на пострадалите със сигурност им е все едно дали са простреляни от терористи или от обикновени престъпници...
Новини по държави: