805 0

Хранително натравяне покоси стотици, едно дете почина

Над 750 души са хоспитализирани

Хранително натравяне покоси стотици, едно дете почина
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Най-малко двама души загинаха, а стотици бяха приети в болници заради хранително натравяне в бежански лагер край Мосул, съобщи „Ал Джазира“.

Малко момиче и жена са загинали, а някои от натровените са в критично състояние. Центърът за настаняване на бежанци се намира между Мосул и Ирбил.

Иракският министър на здравеопазването потвърди за смъртните случаи и добави, че повече от 750 души са били натровени. Храната е била предоставена от неправителствена организация.

Властите са започнали разследване. Собственикът на ресторанта, снабдил с храна бежанския лагер, е бил арестуван от силите за сигурност.

По информация на Организацията на обединените нации над шест хиляди души живеят в лагера близо до Мосул, където продължават сраженията между правителствените сили и бойците на „Ислямска държава“.

Първоначалната информация сочи, че храната, която са приели натровените, е ифтар – ястията, които вярващите мюсюлмани ядат след залез-слънце по време на свещения месец рамазан. Натровените са яли пилешко месо и ястия, приготвени в ресторанта на арестувания собственик.

Ирак


Напиши коментар:


Публикувай