Last news in Fakti

14 Юни, 2017 08:10, обновена 14 Юни, 2017 15:08 7 295 7

Огромен жилищен блок изгоря в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • лондон-
  • пожар-
  • великобритания-
  • гренвел тауър

Има загинали хора, най-малко 60 души са пострадали в огнената стихия. Има опасност от срутване на сградата

Огромен жилищен блок изгоря в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Нaй-малкпо 6 души са загинали в големия пожар, избухнал днес в 27-етажен жилищен блок в центъра на Лондон, съобщи столичната пожарна, цитирана от "Ройтерс".

64 души са пострадали в огнената стихия, обхванала всичко от втория до последния етаж на сградата, в която живеят няколкостотин души. Ранените са откарани в шест болници. 20 от тях са в критично състояние.

"С прискърбие потвърждавам, че има няколко жертви, не мога да потвърдя за момента броя им заради размера и сложното устройство на сградата", каза пред журналисти Дани Котън от Лондонската пожарна бригада.

Двеста огнеборци с 47 противопожарни коли се бориха с огромния пожар в сградата в района Северен Кенсингтън, известна като Гренвел тауър.

На кадри, излъчени по "Скай нюз" се вижда, че пожарникарите на земята продължават да заливат почти напълно изгорялата сграда, но водните струи достигат само до по-ниските етажи. По информация на телевизията има риск от срутване на сградата, построена през 1974 година.

Началникът на лондонската пожарна заяви, че огнеборците са успели да стигнат до 20-ия етаж и са евакуирали голям брой жители, предаде АП. Според нея сградата е стабилизирана, но инженерни екипи изследват структурата, за да оценят риска от срутване.

Обитатели на сградата "Гренфел тауър" многократно са предупреждавали властите за лошото състояние на блока и риска от пожар, предаде ДПА.

Властите останаха глухи за всички наши предупреждения, ние предсказахме, че катастрофа като днешната е неизбежна и е само въпрос на време, заяви "Групата за действие Гренфел"

Огромен жилищен блок изгоря в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Огромен жилищен блок изгоря в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пламъците лумнали на 2-я етаж и бързо достигнали до последния. "Ройтерс" цитира телевизионния водещ Джордж Кларк, който живее наблизо и който каза по Радио Би Би Си-5, че вижда хора на покрива на сградата, които явно са блокирани там и не могат да се измъкнат.

Огромен жилищен блок изгоря в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Огромен жилищен блок изгоря в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той излязъл навън и за съвсем кратко време целият бил покрит с пепел, макар че бил на 100 м от пожара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    А видеото къде е, Анатолчо :-)
  • 2 сноу

    23 10 Отговор
    Блока е бил пълен с чалмалии,апапите на кмета..Пингвинките сигурно са наклали голям огън, за чатър кебап и са го прегорили...

    Коментиран от #6

  • 3 файърстартър

    24 5 Отговор
    Това е общинско жилище, диваците са го подпалили. Общинските жилища в Лондон са супер, имат си охраняем паркинг с камери, детска градина с детска площадка, но за съжаление маймуните не могат да го оценят, повечето нямат електроуреди, там от където идват и не знаят как да се пазят от пожари.
    Циганска му работа.
  • 4 Дедо Грую

    7 9 Отговор
    И тук се вижда следата от Кремъл...
  • 5 гост

    23 9 Отговор
    Сега дали ще падне както падат небостъгачи в САЩ. Май няма, защото нито една сграда не е паднала за няколко часов пожар, а повечето изгарят до основи, за разлика от американските половинчати пожари. И в Русия, Дубай, Китай, Европа навсякъде са горяли небостъргачи, с много тежки щети, но си остават цели. Замислете се колко им е демокрацията в САЩ, та да прокарват такива сценарии сред обществото.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хаил

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Да не са ти били роднини тея от блока???
Новини по държави: