1 435 4

Вашингтон: Всички ни молят да се сдобрим с Русия

Американските власти искат да използват "по-изтънчени подходи" за пропагандa върху руснаците, включително чрез социални мрежи, радио и телевизия

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Всички без изключения чуждестранни съюзници и партньори на Вашингтон молят САЩ да нормализират отношенията си с Русия, каза снощи американският държавен секретар Рекс Тилърсън, цитиран от ТАСС.

Няма двустранни преговори, нито една среща във формат един на един, или кратък контакт с колега от която и да е страна от Европа, Близкия изток и даже Югоизточна Азия, на която да не чувам: моля ви, заемете се с отношенията си с Русия, те трябва да бъдат подобрени. Те смятат, че влошаването на тези отношения в крайна сметка ще доведе само до влошаване на ситуацията, в която се намират те, подчерта Тилърсън на слушанията в бюджетната комисия на Сената.

Във връзка с това той отбеляза, че именно в това (подобряване на отношенията) е и подходът на администрацията на САЩ към Русия. Аз не смятам, че съществуващата днес ситуация отговаря на интересите на САЩ и на стабилността в света, подчерта ръководителят на американската дипломация.

Същевременно той съобщи, че американските власти искат да използват "по-изтънчени подходи" за пропагандно въздействие върху населението на Русия, включително чрез използване на социални мрежи, на радио и телевизионния ефир. Ние ще продължим да предприемаме тези усилия, за да гарантираме, че участваме в разговори с младежта и с други групи (от населението) вътре в Русия, добави държавният секретар.

Той изрази също така мнение, че Русия постепенно започва да променя курса си спрямо Северна Корея и призна, че Вашингтон не може да мине без помощта на Москва при уреждането на ракетно-ядрения проблем с Пхенян.

Руснаците също започват да разбират заплахата, която Северна Корея представлява за тях, и ако възникне регионален проблем, те ще почувстват последствията от това, отбеляза Тилърсън.

Държавният секретар каза пред сенаторите още, че администрацията на президента Тръмп се опитва да убеди ЕС, че увеличението на закупките на руски енергоресурси от Евросъюза не отговаря на интересите на европейските страни.

Ние призоваваме европейските страни и ЕС най-малкото да подложат проектирания газопровод ("Северен поток-2") на всички изпитания на своя регулативен процес. Намекваме им, че засилването на зависимостта им от руския природен газ не укрепва тяхната дългосрочна енергийна сигурност, изтъкна Тилърсън.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост 2
  Отговор
  1 10:08  14.06.17
  “...Публикувано във факти.бг: Ние призоваваме европейските страни и ЕС най-малкото да подложат проектирания газопровод ("Северен поток-2") на всички изпитания на своя регулативен процес....“ Естествено, има група източноевропейски държави, които искат точно това и няма да допуснат сп-2 да мине между капките. Газпром вече НЕ Е енергиен монополист в ЕС и му е изтръгнат основният отровен зъб- енергийната принуда като оръжие за политически натиск върху държави- членове на ЕС. Акйо газпром се научи на истинско пазарно поведение, няма да има проблем с никоя ЕС държава. Ако не се научи на такова, ЕС ще го изрита от пазара си, а ЕС е най- големият в СВЕТА пазар на природен газ...
 • Ярослав Станчев
  Отговор
  2 10:36  14.06.17
  Ми хади де,сдобрявайте се,какво ви пречи.Докато още ви молят.
 • Путин
  Отговор
  3 13:37  14.06.17
  Мен никой не ме е молил. Така, че си го местя в другия крачол.
 • Sergiy
  Отговор
  4 14:43  14.06.17
  Без решение на конгресс и сенат, няма как тръмп-интернешънъл и тилърсън-ексин мобил, да прокарат тази глупост, това е яснао на всички. Обаче най-много ми хареса това в цялата статия: Публикувано във факти.бг: "Руснаците също започват да разбират заплахата, която Северна Корея представлява за тях". това е върха ;))

Напиши коментар:


Публикувай