1 534 4

Прочух се, след като Тръмп ме блъсна (ВИДЕО)

Черна гора стана известна на цялата планета, заяви премиерът Душко Маркович

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Премиерът на Черна гора Душко Маркович заяви, че е благодарен на американския президент Доналд Тръмп, който неотдавна, на срещата на НАТО в Брюксел, го блъсна, проправяйки си път до генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, предаде Б-92.

В интервю за портала Политико Маркович казва, че благодарение на този случай Черна гора е станала известна на цялата планета.

Политико отбелязва, че Тръмп е налетял на една от най-символичните възможни цели - лидера на малка балканска страна, която на собствен риск е решила да стане член на НАТО въпреки натиска от страна на Русия и въпреки че Тръмп е първият американски президент от Втората световна война, който е поставил под въпрос бъдещето на НАТО.

Маркович обаче казва, че в някаква степен е благодарен на Тръмп за реакцията му, която по думите му е станала известна на цялата планета и сега целият свят знае за Черна гора.

Преди инцидента се срещнах с президента Тръмп, ръкувахме се, разговаряхме, благодарих му за подкрепата на САЩ за нашата страна. Този инцидент няма никаква връзка директно с мене като премиер на Черна гора, защото бях с група лидери, а Тръмп просто искаше да се приближи до Столтенберг и да бъде до него, това е, уточни Маркович.

Черногорският премиер каза, че повечето медии характеризираха стореното от Тръмп като блъскане, но за него това е само безобиден инцидент.

В отговор на въпроса тревожи ли го поведението на Русия Маркович заяви, че това поведение не е демократично.

Поведението им не съответства на цивилизованите политически стандарти, но няма да ни спре по нашия път, каза черногорският премиер.

Черна Гора


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост 2
  Отговор
  1 08:09  15.06.17
  Налице е безпрецедентна и феноменална ситуация на Балканския полуостров- за пръв път след 1444г., самостоятелните суверенни балкански държави се обединиха около една идея и чрез действията си доказаха, че считат русия за основна заплаха за суверенитета си и за териториалната си цялост, въпреки различията помежду им. Заплахата от руска военна агресия спрямо която и да е държава от Балканския полуостров, мотивира тези държави да пожелаят сами членството на държавата им в НАТО. При това НАТО не е регионален местен военен съюз/ система за колективна сигурност/, а включва държави от два континента. Единствена сърбия се явява изключение от този избор.Дори по времето на Втората световна война, тогава съществуващите държави на Балканския полуостров не са били толкова категорични в самостоятелният си избор за членство във военен съюз.

  Коментиран от #4

 • Трол
  Отговор
  2 09:59  15.06.17
  Безпрецедентна и феноменална е само липсата на интелект и наличието на ментални проблеми в теб.
 • бати
  Отговор
  3 11:20  15.06.17
  Другия път направо да му се надупи, гарантирано ще стане световна звезда.
 • Сретан
  Отговор
  4 18:24  16.06.17

  До коментар #1 от "гост 2":

  Феноминална ситуация на Русия през средните векове 1444г...доста интересно Около 500 год по късно целия свят включително и САЩе гледал С НАДЕЖДА към Русия и е следял СТАЛИНГРАДСКАТА БИТКА защото там се е решавало съдбата на света...ТОВА Е РУСИЯ

Напиши коментар:


Публикувай