Last news in Fakti

14 Юни, 2017 09:12 1 071 0

Турция ще се опита да разреши катарската криза

  • катар-
  • турция-
  • изолация-
  • саудитска арабия-
  • мевлют чавушоглу-
  • криза

Катарците бяха изолирани по обвинения, че подкрепят терористи

Турция ще се опита да разреши катарската криза - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу ще посети Катар, за да опита да помогне в намиране на изход от кризата в региона, съобщи „Дейли Сабах“.

Турция е един от близките съюзници на Катар, която бе изолирана от редица арабски страни. Първият дипломат на страната ще се опита да помогне за дипломатическо помиряване.

Чавушоглу заяви, че след това може да отлети за Саудитска Арабия, където също да проведе разговори на високо ниво.

Анкара вече призова замесените страни да намерят изход от кризата, която се разпали в свещения за мюсюлманите месец рамазан.

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм предупреди, че регионалната криза може да се превърне в такава от много по-големи размери.

Катар определи дипломатическата си изолация като неоправдана. В началото на този месец Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и други страни прекратиха диалога с Катар заради обвинения, че страната подкрепя терористични организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА