Last news in Fakti

14 Юни, 2017 09:55 1 170 3

САЩ планират още бойци в Афганистан

  • афганистан-
  • сащ-
  • войници-
  • джеймс матис

Решение на Тръмп отваря пътя за увеличаване на броя на американските войници в азиатската страна

САЩ планират още бойци в Афганистан - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на САЩ Доналд Тръмп упълномощи министъра на отбраната Джеймс Матис да определя броя на американските войници в Афганистан, съобщи неназован американски служител, цитиран от "Ройтерс".

Това отваря пътя за увеличаване на броя на американките войски в размирната страна, за което настоява президентът, който е и върховен главнокомандващ.

Според служителя още няма решение за броя на войниците, които в момента са около 8400. От Пентагона са отказали коментар по въпроса. Вчера Матис предупреди Конгреса, че подкрепяните от САЩ местни афганистански сили засега не успяват да вземат връх в битката с талибаните, водеща се повече от 15 години.

САЩ планират още бойци в Афганистан
Снимка: БТА/АР

"Ройтерс" припомня, че подобно решение бе взето през април и за броя на американските войници в Ирак и Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    6 2 Отговор
    Над 15години сеят тяхната демокрация и края не се вижда.Няма любов и рози,няма щастие ,няма развитие ,няма образование,ред и медицина. Същото като при нас с тая разлика,че ние сами се заличаваме и изтребваме без война .

    Коментиран от #2

  • 2 Трол

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Може да няма любов и рози, но има макови...полета.
  • 3 батко бугар

    1 0 Отговор
    ... и бежанци, продадено оръжие и употребени петролни кладенци. и не само.