1 253 3

Вашингтон към Пхенян: Вие сте хакери

САЩ отново обвиниха Северна Корея за хакерски атаки в миналото

Вашингтон към Пхенян: Вие сте хакери
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Американското правителство публикува предупреждение, в което обвини севернокорейските власти за извършване на кибератаки от 2009 г. срещу обекти в САЩ и на други места по света и каза, че са възможни нови подобни действия, предаде "Ройтерс".

Министерството на вътрешната сигурност и Федералното бюро за разследване заявиха в съвместно предупреждение, че хакерска група от правителството на Северна Корея, наречена от американските власти "Скрита кобра", е атакувала медии, обекти от въздушнокосмическата и финансовата сфера, както и важна инфраструктура в САЩ и на други места по света.

Двете ведомства предупредиха, че КНДР ще продължи да разчита кибероперации в преследването на своите военни и стратегически цели.

В доклада беше посочено, че групата "Скрита кобра" е била споменавана по-рано от специалисти от частния сектор под името "Лазарус" и "Пазители на мира".

Компаниите "Симантек" и "Лаборатория Касперски" заявиха миналия месец, че има голяма вероятност групата "Лазарус" да е извършила хакерската атака "Уонакрай", при която бяха засегнати над 300 000 компютъра по целия свят и беше разстроена дейността на болници, банки и училища.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалата
  Отговор
  1 13:07  14.06.17
  А не бе!
 • Трол
  Отговор
  2 13:26  14.06.17
  Нов еталон за хакерство-Кимчо готината прическа. На каубоите спешно им трябва някаква нова заплаха, че станаха смешни с тези.
 • Батка
  Отговор
  3 19:37  14.06.17
  Е нали живееха с 50 години назад? А сега пък хакери :)

Напиши коментар:


Публикувай