3 079 4

Ученици пребиха ромче, защото държало сръбското знаме

По случая се води разследване

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Ученици от осми клас в белградско училище жестоко пребиха момче от седми клас от ромски произход. Причината е, че то държало сръбското знаме, съобщиха медиите в западната ни съседка.

Младежите са ученици в основното училище „Карагеорги Петрович“. В двора на даскалото се е стигнало до саморазправа, защото ромчето държало в ръце сръбското знаме.

Мотивът на побойниците бил, че никой от ромски произход не може да държи сръбско знаме. Класната на пребитото момче заяви, че то е било мирно и добро дете и не е създавало проблеми.

Пребитият ученик е бил настанен в болница. По случая се води разследване както от полицията, така и от училищните власти.

Сръбският министър на образованието Младен Шарчевич заяви, че училището не носи отговорност, защото инцидентът не е станал в класните стаи, предаде сръбското електронно издание „Политика“.

Той остро осъди действията на побойници и се изказа против расизма, но подчерта, че училището не носи вина, а такава имат семейството и полицията. Шарчевич каза също така, че „Карагеорги Петрович“ е едно от добрите училища в столицата Белград.

Сърбия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Андре
  Отговор
  1 14:08  14.06.17
  Няма вина тук ? Аз също така възпитавам !
 • 666
  Отговор
  2 14:29  14.06.17
  А нашите ромчета развяват турския флаг. Българския го горят и пикаят на него, след което се хвалят във фейсбук с постъпките си.
 • шруум гъбков
  Отговор
  3 12:00  15.06.17
  Това сърбите къде са били подлоги и васали на османците още преди онея да стъпят в Европа големи националисти ... СИТЕ СЪРБЕ НА ВЪРБЕ
 • майна
  Отговор
  4 15:27  15.06.17
  ...."Андре"....дано се шегуваш...,защото мн жалко...ако ли не,жалко че те има...

Напиши коментар:


Публикувай