14 Юни, 2017 13:55 1 158 7

Руски хакери ударили 39 щата

  • русия-
  • хакери-
  • сащ

Имало е опити за триене на изборни данни

Руски хакери ударили 39 щата - 1

Руски хакери са атакували изборните системи в 39 щата на САЩ, съобщи „Блумбърг“.

Това съобщават трима души, имащи достъп до директна информация от разследването. Атаките са станали през лятото и есента на 2016 г. Това е периодът, в който президентската кампания беше в разгара си.

В Илинойс са открили доказателства за опит за изтриване на избирателни данни. Хакерите са проникнали в програмното осигуряване за провеждане на допитвания в деня на изборите, като най-малко в един от щатите има пробив и в данните за финансиране на кампанията.

Президентът Барак Обама е провел специален разговор с руския лидер Владимир Путин специално по тази тена. Предоставени са били и доказателства за руските атаки. Русия отрича правителството й да стои зад подобни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    3 14 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Имало е опити за триене на изборни данни..“ Искайте още електронно гласуване! Нали всеки казваше“ Ама по-лесно, по-просто, нямало да има манипулациии“:) “...Публикувано във факти.бг: Президентът Барак Обама е провел специален разговор с руския лидер Владимир Путин специално по тази тена. Предоставени са били и доказателства за руските атаки. Русия отрича правителството й да стои зад подобни действия...“ Ето я истинската причина за руската омраза към обама:) Не “агресиите“ на сащ в Африка и Азия, а именно фактите, описани в статиите! Само, че- никой поддръжник на путлеризма няма да си го признае, а ще крещи с множество неправилно поставени препинателни знаци“ А Косово, а “нападнатите“ от сащ държави, а тинтири- минтири“ и ще симулира огроооомна загриженост за чужди държави, за които изобщо не му пука, но които счита. заради поръчителя си;)/, за свои "аргументи“ за омразата си към сащ, НАТО и ЕС:):):)

    Коментиран от #2, #3, #5, #6

  • 2 Даскал Гост 3

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    Слаб ( 2) за правописа.

    Коментиран от #4

  • 3 Путин

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    Обама мрази руснаците защото са по-бели от него!
  • 4 гост 2

    2 10 Отговор

    До коментар #2 от "Даскал Гост 3":

    Написал сте спам. Нещо по същността на статията ще напишете ли?
  • 5 Кой ми се е издрусал в гащите

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    На слабия Х вълната му пречи.
  • 6 Ти още ли кудкудякаш

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    Квачките трябва на си натискат и топлят яйцата а ти се занимаваш с несвойствена дейност. Такива квачки имат един път : дръвника и щавене сес скубане.
  • 7 СЛАВА РОССИИ

    4 3 Отговор
    Точно така, с тяхните камъни по тяхната глава. С к/те по к/ски. Бой по рогите за да остане здрава кожата. Квачката не е никаква адвокатка, щом се шири безцелно по двора, време и е да се насочи към кухнята на баба.