Last news in Fakti

14 Юни, 2017 15:10 2 497 3

Рим не иска повече имигранти

  • рим-
  • имигранти-
  • кемт

Това беше обявено от кметът Вирджиния Раги

Рим не иска повече имигранти - 1
Снимка: БТА/AP

Кметът на Рим Вирджиния Раги помоли италианското правителство да не изпраща повече имигранти в града й, съобщи Би Би Си.

Раги е член на популисткото движение „Пет звезди“. То е оглавявано от бившия актьор Бепе Грило и се представи слабо по време на частичните местни избори през уикенда.

„Не можем да приемем създаването на повече социално напрежение. За мен е невъзможно и дори рисковано да създадем нови структури за имигранти. Трябва да сме внимателни“, заяви Раги.

От 2014 г. насам по море в Италия са пристигнали 500 000 имигранти. 200 000 от тях са били разселени на територията в цялата страна.

Според последни проучвания половината от италианците са против приема на повече италианци. В момента ЕС се опитва да наложи плана за квотен прием на имигранти. Така ситуацията в Италия трябва да бъде успокоена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митю

    4 1 Отговор
    Та те си ги наричат италианци ,според изданието.
  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Един по един всички започнаха да се осъзнават, че Меркел направо смаза ЕС.
  • 3 италианец

    2 0 Отговор
    .............. половината от италианците са против приема на повече италианци .............
Новини по държави: