15 Юни, 2017 11:02 2 328 0

Въпроси и обвинения около пожара в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • лондон-
  • пожар-
  • великобритания-
  • садик хан-
  • гренвел тауър

Броят на загиналите при трагедията може да се увеличи

Въпроси и обвинения около пожара в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Продължава издирването на жертви от пожара, който опустоши вчера многоетажен блок със социални жилища в Лондон. Загинали са 12 души, но е възможно броят им да нарасне, предаде "Ройтерс".
Опасения за това изрази във фейсбук и кметът на Лондон Садик Хан.

Пожарникарите са спасили 65 души от горящата сграда, отбелязва "Ройтерс". Блокът е построен през 1974 г. и има 120 апартамента. Смята се, че в него са живеели около 600 души.

Жителите обвиниха за пожара тежките според тях пропуски на фирмата, която поддържа сградата. За причините се води разследване, което да установи евентуални отговорности.

Въпроси и обвинения около пожара в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Въпроси и обвинения около пожара в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сред приетите в болница 78 души 18 са в критично състояние, а много хора са в неизвестност, което поражда опасения, че броят на загиналите ще се увеличи.

Води се сложна издирвателна операция, която ще трае няколко дни, каза представител на лондонската полиция, който обаче не очаква да бъдат намерени други оцелели.

Причината за пожара остава неизвестна, но жителите на блока са гневни заради множеството пропуски в поддръжката му.

Въпроси и обвинения около пожара в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кметът на Лондон призова "да се дадат отговори", а лидерът на опозиционните лейбъристи Джереми Корбин заяви, че част от отговорността се носи от мерките на правителството за бюджетни икономии.

Ако лишавате местните власти от нужния им финансов ресурс, това е цената, която се плаща, каза той.

Собственикът на блока "Кенсингтън енд Челси тенант мениджмънт организейшън", както и извършилата реновацията строителна фирма "Райдън" отказаха да съобщят дали са били монтирани противопожарни бариери, които според експерти по жилищна сигурност трябва да се използват при смяна на облицовката на многоетажни сгради, предаде "Ройтерс".

Въпроси и обвинения около пожара в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тези бариери трябва да се поставят между изолационните панели, които са били монтирани по външната част на сградата като част от реновацията.

В документите на тези ремонтно-възстановителни дейности не се споменават противопожарни бариери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: