1 253 2

Неловко мълчание по трасето Вашингтон-Москва

САЩ за първи път не поздравили Русия за националния й празник 

Неловко мълчание по трасето Вашингтон-Москва
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Властите в САЩ за първи път не поздравиха Русия по случай националния й празник - 12 юни, съобщи руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

Можем да потвърдим, че от американската страна не е получено поздравление за Деня на Русия. Не помним друг път да е имало подобен случай. Сами си правете изводите, се казва в съобщение на страницата на посолството във фейсбук.

На 12 юни 1990 г. бе приета декларация за държавния суверенитет на Руската федерация. Оттогава датира и честването на Деня на Русия, който е и национален празник.

По този повод от пресслужбата на Държавния департамент обяснили пред кореспондента на ТАСС във Вашингтон, че при новата администрация на президента Доналд Тръмп бил възприет "нов подход, при който официални поздравления се предават чрез посолствата на САЩ" в съответните страни.

Ние вече не разпространяваме поздравленията като съобщения за медиите, - казал сътрудник на службата. - Но ние ги публикуваме на сайта си, а те официално се връчват чрез нашите посолства. Ние не ги разпространяваме сами, но не възразяваме, ако това правят страните получатели, добавил той.

Според ТАСС от пресслужбата се затруднили да кажат било ли е предадено поздравление по случай Деня на Русия чрез посолството в Москва, но обещали да уточнят това.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • tomahawk unstoppable
    Отговор
    1 14:33  15.06.17
    Аве трябваше да ги поздравят - с Трайдънт 3 например.
  • 2 02:47  16.06.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай