Last news in Fakti

15 Юни, 2017 13:02 3 140 18

Питай Путин

  • владимир путин-
  • русия-
  • пряка линия-
  • на живо-
  • москва

За 15-и път силният човек в Кремъл участва в среща на живо с въпросите на руснаците във формата, известен като "Пряка линия"

Питай Путин - 1
Снимки: БТА/АР

На започналото издание на годишната си "пряка линия" руският президент Владимир Путин заяви, че този телевизионен диалог с жителите на Руската федерация му помага да разбере нагласите в обществото, да разбере какво тревожи днес най-много хората, предаде ТАСС, като цитира държавния глава.

Путин говори от специално обзаведено студио с 211 места, в което са поканени гости - граждански активисти или "герои на телевизионни материали", по думите на Дмитрий Песков, прессекретаря на Кремъл.

Организаторите вече са приели над 2 милиона въпроси към руския лидер. Отговорите му се излъчват директно в ефир от Първи канал на държавната телевизия, телевизиите "Росия 1", "Росия 24" и няколко радиостанции.

Питай Путин

Предишното издание на президентската "пряка линия" беше на 14 април 2016 г. Рождена дата на предаването е 24 декември 2001 г.

Кремъл неведнъж е уверявал, че "пряката линия" няма установен регламент и президентът Путин решава сам колко да продължи разговорът му с гражданите в телевизионния ефир. Рекордът датира от 2013 г., когато държавният глава отговаря на въпросите им 4 часа и 48 минути.

Питай Путин

Питай Путин

За 15-и път руският президент Владимир Путин участва в срещата на живо. Продължаващото до 4 часа и половина предаване е един от малкото формати, в които Кремъл контактува без посредници - или поне създава впечатление за това - с избирателите.

„Иска ми се да отговоря положително на въпроса „Отмина ли икономическата криза в Русия?“, но трябва да правим изводи на база обективни данни. Те показват, че рецесията е преодоляна и навлизаме в период на ръст“.

Това каза руският президент Владимир Путин в началото на традиционната „Пряка линия“, по време на която той отговаря на въпроси на граждани. Първите питания са на тема икономика.

През последните години реалните доходи на гражданите се понижиха, увеличи се броят на гражданите под линията на бедността. През 90-те години близо 40% от населението живееше под тази линия. Най-добре бяхме през 2012 г. – тогава в бедност живееха 10% от населението. Към момента под линията на бедността са 13% от руснаците, отчете президентът.

„Инфлацията миналата година беше 12,9%, а индексация на заплатите в публичната сфера нямаше. През 2018 г. ще опоравим това“, каза още президента, след като държавни служители се оплакаха от малките си трудови възнаграждения.

Запитан за ефекта от санкциите, Путин отговори: "Историята ни показва, че Русия е живяла под санкции винаги, когато се е въздигала. През цялата ни история. Още преди т.нар. Октомврийска революция. Ето, САЩ пак заговориха за санкции без да се случва нещо изключително. Това е резултат от вътрешнополитическите им борби. Дори да нямаше историята с Крим, пак щяха да измислят нещо. Отразиха ли ни се санкциите - да, но не радикално. Повлия ни по-скоро поевтиняването на петрола и други продукти на световните пазари.

Засега Русия удължи своите санкции, който са предимно срещу ЕС - до 2018г. Путин отказа да обещава нещо по повод това кога Москва би отменила своето ембарго и дали може да се въведат нови санкции.

Внуците ми живеят за Русия, противно на множестгво писания по медиите, заяви Путин, който съобщи, че неотдавна се е родил вторият му внук.

Дъщеря ми се занимава с наука и образование, децата ми не се бутат в политиката, живеят нормален обикновен живот, добави той.

По-големият внук ходи на детска градина... Не искам те да са някакви принцове, трябва да бъдат обикновени хора, да са в нормални детски групи. Ако ги посоча кои са, ще им нанеса вреда, ще бъде ощетено детството и развитието им. Моля да се отнасяте с разбиране към тази моя позиция, каза още Владимир Владимирович.

"Три президентски мандата, стига толкова!", "Кога ще престанете да нарушавате конституцията?" - коментари на недоволни руснаци смутиха Путин, появявайки се на екрана пред очите на милиони телевизионни зрители, предаде Франс прес.

Предаването "Пряка линия", което е много добре подготвено и в което всичко е предвидено до последната подробност, така че обикновено протича гладко, кани руснаците да задават въпросите си директно на държавния глава, основно чрез есемеси.

"Путин, наистина ли смяташ, е народът вярва на този цирк с тези изфабрикувани въпроси?", прочетоха зрителите на това изключително гледано предаване. "Довиждане, Владимир Владимирович!", се изписа след това на екрана.

Няколко минути по-късно синята рамка изчезна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    29 17 Отговор
    Кога ще доживеем и ние "Пряка линия" между нашите управници и хората?

    Коментиран от #5, #6, #13

  • 2 да се въведат нови санкции

    18 1 Отговор
    Деси(Ани)-Стоян, Стратокастрирания и катъра да се готвят с въпроси!
  • 3 Гоуст

    13 25 Отговор
    Хахха, нали знаете, че който се включи пряко в ефир, го знаят от къде се обажда и че после ще яде тоягата ако пита неудобни въпроси!

    Коментиран от #4, #16

  • 4 Андре

    21 22 Отговор

    До коментар #3 от "Гоуст":

    Всичко е предварително измислен план график. :D А някои тука си мислят,че на произволен принцип се случват нещата :D

    Коментиран от #8, #9

  • 5 БУМ БАМ

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    ИМАМЕ ДЕМОКРАТИЧНОТО ПРАВО ДА ГИ ПСУВАМЕ ГАТ СИ ИСКАМЕ А ТЕ ДА НИ Ш...Т ПОСТОЯННО.
  • 6 Sergiy

    7 26 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    ти това го наричаш "пряка линия" ;)), въпроси уточнени предварително, "пряка линия"-ЦИРК ;)), абе виц на деня ;)))
  • 7 Kcaniba

    4 10 Отговор
    Как се казва улицата на която се намира руското посолство във Вашингтон и защо....
  • 8 Реално

    21 5 Отговор

    До коментар #4 от "Андре":

    Еми включи и гледай бе-даже от САЩ задават въпроси...дали американците участват в режисиран сценарии..--деее и кратунчовците сте...
  • 9 Абе празни кратуни сте

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "Андре":

    Смешко-тези журналисти там от САЩ и Европа нали ще надигнат веднага вой до небесата ако всичко е нагласено бе. Егати и лумпени т Е сте..
    То бива да тролите,ама ставате смешни вече.
  • 10 СВЕТОВЕН И НАЦИОНАЛЕН ЛИДЕР

    22 4 Отговор
    С КОЙ ОТ НАШИТЕ ДА ГО СРАВНЯ. ДОЙДЕ В СОФИЯ ДА НИ ПРЕДЛОЖИ ГАЗ, ХЪБ, ЯДРЕНИ АГРЕГАТИ А НИЕ НА ТУРЦИЯ ГИ НАСОЧИХМЕ! МИТОВ КАЗА ЧЕ МОРАЛ ПО ТРЪБИ НЕ ТЕЧЕ. А В ТУРЦИЯ ИНТЕРЕСА КЛАТИ ИМ УСПЕШО ФЕСА! КАК НЯМА ЕДНА СВЯСТНА ПОЛИТИЧЕСКА ЛИЧНОСТ В БЪЛГАРИЯ? СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА ПУТИНУ !
  • 11 Бай Курти

    20 3 Отговор
    Ний в бг-то можем само да си ме4таем за ПУТИН,всеки месец сам в руссия и всеки казва нищо добро нева 4ака с боко......И евро геиския саюзз...

    Коментиран от #12

  • 12 ПРАВО КАЗВАШ

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Курти":

    Дано такива като теб стават все повече. Жив и здрав да си и повечко сред хората бъди. Има нужда от такива като теб днес повече от всякога. Народа е в плен на една прослойка - бандитски "елит".
  • 13 Ловеца на поршета

    2 15 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    Ами чичо трябва редовно да пиеш предписания шлемник байкалски и ще доживееш! 🐴
  • 14 Бай Курти

    17 3 Отговор
    Ами това е истината,някой пишат ей така за руссия ама кракъим нее стъпвал там 4ули само били гладни,вижте само магазин глобус как е зареден месо тяхно хляб мляко и други без гемео химий...
  • 15 Кики

    3 18 Отговор
    Бих попитал Путин дали има свободни места в Сибир...

    Коментиран от #17

  • 16 Барчо

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гоуст":

    Ма ти искаш да зададеш въпрос анонимно ли? Няма как да стане това. Всеки задава въпроси, които са свързани с неговите болежки. А тези ти които имаш в предвид ги задава този, който трябва и не го е страх от последствия.
  • 17 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Кики":

    Минусите или не ти разбраха въпроса или ги уплаши. хахаха
    А Сибир е голям, място бол, заслужили също!

    Коментиран от #18

  • 18 Кики

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Не знам как са ме разбрали, но големия Сибир всъщност ще им се види много малък! Бараките... колега, за там са.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания