2 192 4

Турция завърши стената по границата със Сирия

Следва стена по границата с Иран

Турция завърши стената по границата със Сирия
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Турция завърши изграждането на стена, дълга 700 километра, по границата със Сирия, съобщи „Хюриет дейли нюз“, позовавайки се на думи на министъра на отбраната Фикри Ъшък.

Турските власти вдигнаха бариери по границата си със Сирия, за да спрат терористичния наплив към страната. Ще бъде вдигната стена и по границата с Иран.

Турция обяви, че ще има „интегрирана защитна система“ по границата със Сирия, която се изразява в инсталирането на камери и сензори по стената. Ще бъдат използвани и дронове за залавяне на хора, искащи нелегално да прескочат границата.

Теренът по границата с Иран е по-планински, което може да създаде трудности за турските власти. Това обаче няма да ги спре, категоричен е министърът на отбраната.

През изминалите две години турската армия възобнови сраженията с Кюрдската работническа партия (ПКК). Турция иска да спре и набезите на бойци на джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гяволета
  Отговор
  1 15:07  15.06.17
  Аджеба , колко е на километър ? И да ли биха построили и нашта граница? Понеже ние 90% от цената усвояваме, а само 10 % строим.
 • Vulpes
  Отговор
  2 15:51  15.06.17
  Хората стена построиха,а ние сложих ме мрежа........от диви животни ли се пазим или от хора???? 1м надолу и 3м нагоре с 1м ширина,за да може митничарите да си вървят свободно отгоре! Да видим как ще минават тогава!
 • ХАСАН
  Отговор
  3 12:15  16.06.17
  Каналджиите трябва да се хванат..а не ограда да се строи
 • Кой
  Отговор
  4 11:01  19.06.17
  Оградата трябва да се направи както трябва да престане да се краде.Да бъде напълно изградена + ток да върви по нея.Както и всички каналджии да се арестуват +хората които са свързани със тях полицаи,митничари и т.н. и тогава ще има ефект.

Напиши коментар:


Публикувай