892 0

Тереза Мей нареди разследване за пожара

Някои от пожарникарите са тежко травматизирани

Тереза Мей нареди разследване за пожара
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Британският министър-председател Тереза Мей нареди цялостно разследване за трагичните събития в Лондон, съобщи „Скай нюз“.

Голям пожар пламна в 27-етажна сграда в британската столица и отне живота на най-малко 17 души. Властите очакват броят на жертвите да се повиши, има хора в неизвестност.

Тереза Мей заяви, че е съкрушена от трагичните събития и заяви, че трябва да стане ясно какво е довело до огромния пожар. Тя добави, че правителството ще направи всичко по силите си, за да осигури покрив на хората, загубили домовете си при пожара.

Британските власти разкриха, че към този момент 37 души остават в болница, 17 от тях са в критично състояние и има опасност за живота им.

Шефът на лондонската пожарна служба разкри, че пожарникарите, пристигнали на място, за да овладеят пламъците, са останали съкрушени от видяното. Някои от тях са тежко травматизирани от събитията.

Сигналът към пожарната е бил подаден в късните часове. Пожарните екипи са пристигнали в момент, в който много хора са спели в леглата си. Пожарникарите са спасили много възрастни и деца, но някои жители на сградата са били в капан.

Снимка: БТА/ AP

Великобритания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай