1 436 2

Няма кой да охранява британския ядрен арсенал

Намаляват полицаите, отговарящи за охраната

Няма кой да охранява британския ядрен арсенал
Снимка: Shutterstock
Росен Стойчев

Плановете за намаляването на броя на полицаите, които се грижат за охраната на британския ядрен арсенал може да се окажат „катастрофални“. Информацията е от официални лица, цитирани от Sky News.

В момента британското министерство на отбраната планира съкращения, за да икономиса 12.5 млн. паунда. Полицаите обаче охраняват специални ракети, сред които и „Trident“. Според експерти липсата на достатъчно надзор може да застраши сигурността на страната.

Според Имон Китинг – глава на Федерацията на полицаите, дори в момента се наблюдава недостиг на хора в силите за защита на ядрения арсенал. Според него като цяло хората, които са достатъчно квалифицирани да извършват подобна охрана, са ограничен брой.

Според него е несериозно да се икономисват пари точно от охраната на ядрения арсенал. Има опасения за цялостната ефективност на такава охрана при намаляване на отговорните за нея. Очакват се дебати в парламента.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • к2 служител
  Отговор
  1 17:53  15.06.17
  Колко цигани имате безработни , сега пък нямало кой ? Па дано да има вторични суровини пункт наоколо ;)
 • Скорпион29
  Отговор
  2 01:37  16.06.17
  Това звучи комично дано е някакъв майтап тия в Лондон дават за прайдове милиони а да икономисват за охрана на атомно оръжие?

Напиши коментар:


Публикувай