Last news in Fakti

15 Юни, 2017 17:18 2 298 2

Отнеха имунитета на Марин льо Пен

  • марин льо пен-
  • имунитет-
  • парламент-
  • клевета-
  • франция-
  • ес

Френските власти разследват Марин льо Пен за клевета

Отнеха имунитета на Марин льо Пен - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският парламент отне имунитета на лидерката на френския „Национален фронт“ Марин льо Пен, съобщи RTE.

Европейските власти са предприели тази мярка по искане на прокуратурата във Франция, която е започнала разследване по обвинения за клевета.

Лидерката на крайната десница, която преди няколко седмици загуби битката срещу Еманюел Макрон за президентския пост, беше обвинена в клевета срещу кмета на Ница Кристиан Естрози.

През 2015 година Марин льо Пен обвини градоначалника, че финансира ислямисти, позволявайки им да плащат по-малко пари за наем на джамии. Тя добави, че кметът е морален съучастник на джихадистите.

Европейският парламент отне имунитета на Марин льо Пен, аргументирайки се, че „няма основание да се вярва, че искането на френските съдебни власти цели да навреди на нейната парламентарна и политическа активност“.

Решението идва ден, след като европарламентът вдигна и имунитета на нейния баща и основател на „Национален фронт“ Жан-Мари льо Пен във връзка с разследване за расизъм. През 2009 година той заяви, че в 90% от случаите на криминални деяния отговорни са имигранти или хора с имигрантски произход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гочев

    2 3 Отговор
    10 милиона на товарищ Путин кога ще връща?

    Коментиран от #2

  • 2 мунчо

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "гочев":

    2019-та година, Украйна като спре кранчето на газта, Путин ще бъде обесен от руснаците.
Новини по държави: