1 665 0

Арестуваха въоръжен мъж до британския парламент

Задържаният е носил хладно оръжие в себе си

Арестуваха въоръжен мъж до британския парламент
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Британските сили за сигурност арестуваха въоръжен мъж близо до парламента в столицата, съобщи „Скай нюз“. Задържаният е носил нож в себе си.

Лондонската полиция разкри, че арестуваният е на около 30 години, при задържането не се е стигнало до по-сериозен инцидент. Няма пострадали.

Към момента няма повече информация защо задържаният е притежавал хладно оръжие. Въпреки това изданието посочва, че не става въпрос за терористични мотиви.

Говорител на парламента заяви, че политическият елит е наясно с инцидента пред Уестминстърския дворец и реакцията на лондонската полиция.

Именно там на 22 март тази година бе извършено терористично нападение, при което загинаха петима невинни, включително един полицейски служител.

Нападател първо се вряза с автомобила си в пешеходци, а по-късно направи опит да влезе в двора на парламента, но бе спрян от силите за сигурност. Мерките за сигурност бяха повишени след атентата.

Британските служби съобщиха, че временно главният вход на парламента е бил затворен заради информацията за въоръжен мъж. Разследването продължава.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай