17 Юни, 2017 16:41 1 473 3

НАСА наблюдава фабрика за звезди

  • наса-
  • звезди-
  • орион

Наблюдаван е феномен в мъглявината Орион

НАСА наблюдава фабрика за звезди - 1
Снимка: Wikipedia

Телескоп на НАСА даде възможност на астрономите да наблюдават феномена на звездообразуващ газ, съобщи SCI News.

Изображенията са заснети от телескопа WISE. Той се намира в Западна Вирджиния. Наблюдаваният феномен е известен още като „фабрика за звезди“. Той се развива на разстояние от 50 светлинни години от Земята.

Наблюденията са били насочени към мъглявината Орион. Изследването на мъглявината Орион е в рамките на усилията да се анализират големи формиращи звезди райони в северната половина на пояса Гулд – пръстен от млади ярки звезди в Млечния път. Като изследват температурите и газовата динамика в мъглявини в пояса Гулд, учените се надяват да опознаят по-добре процеса на звездообразуване.

„Все още не знаем колко големи газови облаци са нужна и как те трябва да се разпръснат, за да образуват звезда. Амонякът обаче е прекрасен елемент за разкриване на устройството на звездообразуващия газ. Създадохме карти с амоняк, чрез които следим движението и температурата на най-плътния газ. Така разбираме колко стабилни са нишките газ и дали ще колабират, оформяйки нови звезди“, заяви професор Рейчъл Фрийзън от Торонто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    2 1 Отговор
    Наса е фабрика за глупави и смешни ОГРОМНИ ЛЪЖИ

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хохи":

    Прав сте ! Ако НАСА е като НАТО, всичко се свежда до манипулации и власт.