17 Юни, 2017 20:20 2 587 3

Ердоган недоволен от протести в Турция

  • реджеп ердоган-
  • протести-
  • турция

Протестният марш се разраства

Ердоган недоволен от протести в Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Протестният поход, воден от лидера на основната опозиционна Народнорепубликанскапарти Кемал Кълъчдароглу, се разраства, съобщи "Дейли Сабах"

Проявата бе предприета в знак на протест срещу наложената присъда от 25 години затвор на депутата от тази партия Енис Бербероглу и в негова защита.

Това предизвика недоволството на турския президент Реджеп Ердоган. Той предупреди Кълъчдароглу да не се учудва, ако срещу него бъдат предприети правни мерки.„Да призоваваш хората по улиците не е добре нито за тях, нито за страната“, заяви Еродгам

След Анкара и Истанбул, ръководството и хиляди привърженици на НРП в Измир се присъединиха към протестната проява.

Междувременно Конфедерацията на революционните работници в Турция "Диск" също се присъедини към протестния поход на турската опозиция.

Очаква се маршът да продължи един месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джонката

    9 0 Отговор
    Когато той призова народа на улицата по време на преврат срещу него проблеми нямаше по това време по малко опасно ли беше това явление.
  • 2 реалист

    6 0 Отговор
    Е, те комплексираните диктаторчета са такива ,каквото и да направиш, щом не си с тях значи си против тях .
  • 3 Българин

    1 0 Отговор
    На всички диктатори им пречи опозицията! Към този специално ние българите трябва да сме много внимателни - да си стегнем армията и службите, за да може да го държим надалеч.
Новини по държави: