18 Юни, 2017 11:11 10 372 8

Британци си сменят гражданството

  • brexit-
  • великобритания-
  • германия-
  • гражданство

След референдумът за Brexit все повече британци решават да станат германци. През 2016 г. рекорден брой жители на Острова са получили германски лични карти, сочат данните на Националния статически институт на ФРГ.

През 2016 г. молбите от страна на граждани с британски паспорти да получат германско гражданство са били 760 броя. За сравнение, през 2015-а техният брой е бил 63, а през 2014-а – 46. Само от януари до май на текущата година са получени 833 заявления от британци, които желаят да получат германски паспорт. Основната причина за масовата миграция, според анализатори, е че Германия е с най-добрата икономика на Стария континент към момента и това кара все повече високо- и средноквалифицирани кадри да търсят по-добро и сигурно място за работа.

През миналата година 2865 британци са получили германско гражданство срещу едва 600 година по-рано. Ако се разглеждат европейските държави с водещи икономики, то само италианците изпреварват британците по издадени разрешения за получаване на германско гражданство. През 2016-а 3597 италианци са станали граждани на Германия.

Общо 110 400 чужденци са получили германски паспорти през 2016 г.. На първо място по брой това са турци. След тях се нареждат поляци, украинци, косовари и румънци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 7 Отговор
    След 2год. Хайде пак обратно в UK-то
  • 2 onq s konq

    26 8 Отговор
    "Пустите британци станали германци,а панагюрци-донски казаци"
  • 3 Реалист

    22 1 Отговор
    А уж спечелиха войната срещу третия райх ..... може утре и немския матерен да им стане.
  • 4 Фалшиви новини

    20 2 Отговор
    1000 британци се сдобили с лични карти , на фона на турци и други алахакбаровци, това дори не може да нарече и капка в море...
  • 5 Бай Тошо

    16 5 Отговор
    Те тия британци които уж ще стават германци са или нашите мамалигари или подобни такива, които ще цоцат помощи от две мандри

    Коментиран от #6

  • 6 Бат Ваню

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Тошо":

    Тошка, хапчетата да не забраиш... Кой бега от евросъюза така се получава..... паунда се снижава като..... полет на Боинг 737 -800 на летище София... от Лондон.... ха ха ха... Кой не харесва Германия ? Кой, кой, кой .... питам аз .... и искам отговор от Орешарски .... ха ха хахаха.....

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    7 1 Отговор
    Защо изобщо ни занимавате с толкова компроментирана нация като тази ???
  • 8 Бай Тошо

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Ваню":

    Всичко е в главите ,едни са празни а други съвсем :)