543 0

Няма данни за пострадали български граждани при горските пожари в Португалия

Няма данни за пострадали български граждани при горските пожари в Португалия
Венцислав Михайлов

Към 12.00 ч българско време няма постъпила информация за пострадали български граждани при горските пожари, разразили се в централна Португалия.

Това съобщиха от министерството на външните работи.

Към момента съществуват 11 огнища, като най-засегнати са зоните на север от Лисабон – Лейрия, Сантарей и Коимбра. Най-тежко е положението в селищата Педрогао Гранде, Гойш, Фигейро дош Виньош и Ферейра до Зезере.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи за и пребиваващи в Португалия, да проявяват повишено внимание, като се осведомяват предварително за актуалната обстановка, да избягват засегнатите райони и да спазват стриктно указанията на местните власти.

Българското посолство в Португалия следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Лисабон: 00 351 933 611 337

България


Още по темата

 • Огнен ад в Португалия (ВИДЕО)

  Огнен ад в Португалия (ВИДЕО)

  Най-малко 43 души са загинали в горски пожар в Португалия. Ранените са около 70 души, от които дузина са пожарникари. Огнената стихия бушува в района ...
  18.06.2017
  3 700
  3

Напиши коментар:


Публикувай