19 Юни, 2017 09:50 1 952 6

Имам спасил лондонския нападател от линч

  • лондон-
  • великобритания-
  • имам-
  • линч-
  • мюсюлмани-
  • спасен-
  • нападател-
  • джамия

Един човек е загинал, 10 други са ранени

Имам спасил лондонския нападател от линч - 1
Снимка: БТА/ AP

Лондонският нападател, който с ван се вряза в група мюсюлмани близо до джамия, е бил спасен от линч от имама на джамията, съобщи „Скай нюз“.

Изданието се позовава на представител на мюсюлманската общност в Лондон, който осъди атаката, определяйки я като „терористична“.

Най-малко един човек беше убит, а няколко други ранени при нападението в северната част на британската столица. 48-годишен мъж е арестуван от властите.

Малко след като се е врязал в пешеходците със своя ван, мъжът се е опитал да избяга, но е стигнал до задънена улица. Група мюсюлмани са щели да го линчуват, но имамът на джамията го е спасил.

След пристигането на силите за сигурност мъжът е бил арестуван. Смята се, че той умишлено е извършил атаката, а мотивите са от ислямофобия. По случая се води разследване.

Тежковъоръжени полицаи бяха изпратени до джамията, близо до която беше извършена атаката. Мерките за сигурност са повишени. От мюсюлманската общност в Лондон призоваха за спокойствие.

Лондонската полиция ще засили присъствието си до джамиите в града. Силите за сигурност разкриха, че към момента няма друг заподозрян, но разследването не е приключило.

Свидетел разкри, че имамът е извикал на мюсюлманите „спрете да го удряте“ и ги е призовал просто да го държат на земята, докато не пристигнат полицаите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АСК

    19 0 Отговор
    Явни има повече акъл от вярващи загубеняци

    Само линч им трябва да направят на някой християнин след тия атентати в Англия и трябва да хващат пътя да си ходят обратно от дето са дошли.
  • 2 Неверник

    17 9 Отговор
    Повечето мюсюлмани са обикновени свестни хора. Познавам повече от 20 души, които изповядват тази религия и нямам проблеми с тях. Вярно е, че те са толкова мюсюлмани, колкото аз съм християнин (рядко ходят в джамия, както аз в църква), но са нормални хора, които знаят, че тези, радикализираните по правило са хора с много нисък интелектуален потенциал, с финансови или други проблеми и като изключения са тези, които ги насъскват и им промиват мозъците, но те работят за пари и прекрасно знаят, че колкото и "неверници" да изтрепеш никъде няма да има райски порти и девици в бели премени ...

    Коментиран от #4

  • 3 Дедо Грую

    9 4 Отговор
    Ами ако е пропаганда от типа на белите каски? До сега никъде не е известно някакво човеколюбие от страна на мюсулманин към друговерец. Напротив самата религия е агресивна, проявяваща нетърпимост и фобство към друговерците. . .
    Чини ми се соросоидна пропаганда.
  • 4 митове и наука

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Неверник":

    В голяма грешка си и там е проблема на повечето хора! Научно доказано и описано е че когато достигнат определени проценти от населението в дадена държава или регион "миролюбивостта" им изчезва и започва налагането на техните вяра и порядки. Потърси, има много информация по въпроса !
  • 5 Пазарен Либерализатор

    3 2 Отговор
    Насилието поражда насилие. Исляма е мирна религия. Говоря за истинския, не радикализиран ислям. Лошото е, че разни фанатици правят различно тълкуване на Корана и въвличат функционално неграмотни маси в това радикално движение. Девици няма, има стафиди от бяло грозде. Светата инквизиция и кръстоносните походи са същото-радикализирано християнство, разбирайте сеч на друговерците. Слабоумен и неграмотен човек лесно може да бъде въведен в каквато и да е фанатизирана религиозна борба, още повече ако от малък е бил захранван с радикални идеи. Колкото и невероятно да изглежда зад всеки атентат стоят финансови интереси, пряко свързани с реакцията на борсата при осъществяване на терористичен акт.
  • 6 САК

    0 0 Отговор
    Исляма в момента е в положението на гражданската война във Франция между католици и протестанти и едните и другите са християни, ама са ги вършели едни дето да те е срам да кажеш, че си християнин.
    При мюсюлманите са шиити и сунити. Реално в мюсюлманския свят жертвите от атентати и избиване на различните в последните години се изразяват в милиони. Подобни конфликти никога не могат да се спрат външни сили те най-много да налеят масло в огъня.
Новини по държави: