1 558 6

Имам спасил лондонския нападател от линч

Един човек е загинал, 10 други са ранени

Имам спасил лондонския нападател от линч
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Лондонският нападател, който с ван се вряза в група мюсюлмани близо до джамия, е бил спасен от линч от имама на джамията, съобщи „Скай нюз“.

Изданието се позовава на представител на мюсюлманската общност в Лондон, който осъди атаката, определяйки я като „терористична“.

Най-малко един човек беше убит, а няколко други ранени при нападението в северната част на британската столица. 48-годишен мъж е арестуван от властите.

Малко след като се е врязал в пешеходците със своя ван, мъжът се е опитал да избяга, но е стигнал до задънена улица. Група мюсюлмани са щели да го линчуват, но имамът на джамията го е спасил.

След пристигането на силите за сигурност мъжът е бил арестуван. Смята се, че той умишлено е извършил атаката, а мотивите са от ислямофобия. По случая се води разследване.

Тежковъоръжени полицаи бяха изпратени до джамията, близо до която беше извършена атаката. Мерките за сигурност са повишени. От мюсюлманската общност в Лондон призоваха за спокойствие.

Лондонската полиция ще засили присъствието си до джамиите в града. Силите за сигурност разкриха, че към момента няма друг заподозрян, но разследването не е приключило.

Свидетел разкри, че имамът е извикал на мюсюлманите „спрете да го удряте“ и ги е призовал просто да го държат на земята, докато не пристигнат полицаите.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АСК
  Отговор
  1 09:56  19.06.17
  Явни има повече акъл от вярващи загубеняци Само линч им трябва да направят на някой християнин след тия атентати в Англия и трябва да хващат пътя да си ходят обратно от дето са дошли.
 • Неверник
  Отговор
  2 10:15  19.06.17
  Повечето мюсюлмани са обикновени свестни хора. Познавам повече от 20 души, които изповядват тази религия и нямам проблеми с тях. Вярно е, че те са толкова мюсюлмани, колкото аз съм християнин (рядко ходят в джамия, както аз в църква), но са нормални хора, които знаят, че тези, радикализираните по правило са хора с много нисък интелектуален потенциал, с финансови или други проблеми и като изключения са тези, които ги насъскват и им промиват мозъците, но те работят за пари и прекрасно знаят, че колкото и "неверници" да изтрепеш никъде няма да има райски порти и девици в бели премени ...

  Коментиран от #4

 • Дедо Грую
  Отговор
  3 10:22  19.06.17
  Ами ако е пропаганда от типа на белите каски? До сега никъде не е известно някакво човеколюбие от страна на мюсулманин към друговерец. Напротив самата религия е агресивна, проявяваща нетърпимост и фобство към друговерците. . . Чини ми се соросоидна пропаганда.
 • митове и наука
  Отговор
  4 12:33  19.06.17

  До коментар #2 от "Неверник":

  В голяма грешка си и там е проблема на повечето хора! Научно доказано и описано е че когато достигнат определени проценти от населението в дадена държава или регион "миролюбивостта" им изчезва и започва налагането на техните вяра и порядки. Потърси, има много информация по въпроса !
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  5 17:19  19.06.17
  Насилието поражда насилие. Исляма е мирна религия. Говоря за истинския, не радикализиран ислям. Лошото е, че разни фанатици правят различно тълкуване на Корана и въвличат функционално неграмотни маси в това радикално движение. Девици няма, има стафиди от бяло грозде. Светата инквизиция и кръстоносните походи са същото-радикализирано християнство, разбирайте сеч на друговерците. Слабоумен и неграмотен човек лесно може да бъде въведен в каквато и да е фанатизирана религиозна борба, още повече ако от малък е бил захранван с радикални идеи. Колкото и невероятно да изглежда зад всеки атентат стоят финансови интереси, пряко свързани с реакцията на борсата при осъществяване на терористичен акт.
 • САК
  Отговор
  6 21:13  19.06.17
  Исляма в момента е в положението на гражданската война във Франция между католици и протестанти и едните и другите са християни, ама са ги вършели едни дето да те е срам да кажеш, че си християнин. При мюсюлманите са шиити и сунити. Реално в мюсюлманския свят жертвите от атентати и избиване на различните в последните години се изразяват в милиони. Подобни конфликти никога не могат да се спрат външни сили те най-много да налеят масло в огъня.

Напиши коментар:


Публикувай