19 Юни, 2017 11:16 1 959 15

Москва: Вашингтон да спазва суверенитета на Сирия

  • сирия-
  • башар асад-
  • дамаск-
  • русия-
  • сащ-
  • ислямска държава-
  • сергей лавров

Русия призова САЩ да осигурят координация в дейността, свързана със ситуацията в Сирия 

Москва: Вашингтон да спазва суверенитета на Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Москва призовава Вашингтон да осигури координация в дейността, засягаща Сирия, и да спазва суверенитета на тази страна. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща на министрите на външните работи от страните членки на БРИКС, предаде ТАСС.

Призоваваме САЩ и всички останали, които имат собствени сили или собствени съветници "на терена", да осигурят координация в дейността ни - каза руският министър. - Зоните за деескалация са един от възможните варианти да напредваме съвместно.

Приканвам всички да избягват едностранни действия, да спазват суверенитета на Сирия и да се включат в общата ни работа, съгласувана с правителството на Сирийската арабска република (САР), добави Лавров.

Колкото до събитията "на терена" в САР, приемаме за предпоставка, че трябва изцяло да бъдат спазвани суверенитетът и териториалната цялост на Сирия, както предвиждат резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН и други документи на ООН. Затова всички действия "на терена", а там има много участници, включително участници, които извършват военни действия, трябва да бъдат съгласувани с Дамаск, каза руският министър.

Москва: Вашингтон да спазва суверенитета на Сирия

Според Русия "всички трябва да действат по същия начин, още повече щом става дума да се заемат някакви територии в Сирия, включително територии, които може да предизвикат въпроси за същинските замисли на онези, които ги превземат, каза oще първият дипломат на Москва.

Москва: Вашингтон да спазва суверенитета на Сирия

Поредната среща в Астана за уреждане на сирийската криза ще се състои на 10 юли с участието на специалния пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура, посочи руският министър. На форума е договорено да приключи съгласуването на конкретните параметри на режима в зоните за деескалация и по техния периметър, напомни Лавров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БАЛКАНСКИ

    24 24 Отговор
    Москва също да спазва суверинитета на укрйна ,и да напусне териториятя и.
  • 3 Kcaniba

    23 17 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца!
  • 4 Ловеца на поршета

    23 16 Отговор
    Руслямистите са нажълтили гащите!
  • 5 Щирлиц

    14 15 Отговор
    И както казва един приятел Лавров изцвили от коневръза

    Коментиран от #13

  • 6 Ушанков

    17 14 Отговор
    Точно Рашка да не се обажда за нарушаване на нечий суверенитет!
  • 7 Скорпион29

    15 14 Отговор
    Да спазват суверенитета на Сирия US страхливците щото не са си взели резервни памперси и може да замирише на тайно кафяво био уръжие отново.ХА-ХА хайде бе соросчета ,,начетени"

    Коментиран от #10

  • 8 onq s konq

    12 16 Отговор
    Крайно време е сирийския "бай Тошо" да бъде свален и пъхнат в какамангата,а руснаците да бъдат изпратени по живо по здраво така,както стана в цяла Източна Европа.

    Коментиран от #9

  • 9 Скорпион29

    9 11 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Там Кремъл решава, САЩ само гледат и червенеят от яд.
  • 10 ултра

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Скорпион29":

    Къде са ти първите седем години бе, катър??? Научи се първо да пишеш, после с...ри словесните си лай...а по форумите!!!
  • 11 Kcaniba

    6 8 Отговор
    в коневръза смут настана,денги нет ....по тихо товорищи
  • 12 Kcaniba

    4 8 Отговор
    Russian ruble RUB 100 3.04504 32.8403 за лев
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Antonio

    2 0 Отговор
    Ясно че американците помагат на ислямска държава и пидкрепят терористите и сега вече явно го и показаха, че са на стеаната на ислямска държава а ка да не са, като и те я създафоха. Соросоидите да вземат да се опомнят и прогледнат малко.
  • 15 антонио

    3 0 Отговор
    Ясно че американците помагат на ислямска държава и подкрепят терористите а сега вече явно го и показаха, че са на стеаната на ислямска държава ясно, че нали я създадоха и ги и подкрепят. Соросоидите и американолизците да вземат да се опомнят и прогледнат най- накрая. Добре, че поне руснаците братушките държат фронта и все така да продължават а хамериканците да вземат да си ходят и да спрат да подкрепят терористите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания