2 132 8

Нападателят крещял „Искам да убия всички мюсюлмани!“

Имамът на джамията спасил мъжа от линч

Нападателят крещял „Искам да убия всички мюсюлмани!“
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Мъжът, който се вряза с вана си в мюсюлмани, напускащи джамия, е крещял „искам да убия всички мюсюлмани“, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на очевидци.

Един човек беше убит, а десетима ранени при нападението в британската столица Лондон. Нападателят беше задържан от силите за сигурност.

„Всички мюсюлмани, искам да убия всички мюсюлмани“, е крещял задържаният мъж според свидетелите. Британската полиция разглежда случилото се като терористичен атентат.

Арестуваният е на 48 години. Първоначалната информация сочи, че е действал сам. Разследването по случая продължава. По всяка вероятност действията на нападателя са продиктувани от ислямофобия.

След атаката стана ясно, че имамът на джамията е спасил мъжа от линч. До пристигането на полицията мюсюлмани е можело да пребият до смърт шофьора, но имамът ги е спрял.

През изминалите месеци бяха извършени няколко атаки на британска земя, при които бяха убити десетки невинни. Мерките за сигурност на Острова бяха повишени отново.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ИВАН
  Отговор
  1 12:15  19.06.17
  Каквото почукало, такова се обадило - Народа го е казал ... жалко, че до там са стигнали нещата.
 • Дедо Грую
  Отговор
  2 12:39  19.06.17
  Имамът добър, човекът ще го обявят за луд, ни лук яли, ни мирисали. Ами следващия път? Сега тоя ислямофоб, апредишните християнофоби ли са? Това изглежда на жалък опит да се забършат л..ната. Да не би облъчените глупчовци си помислят, че ислямът е агресивна и ксенофобска религия. Току виж решили да изгонят пришълците - кърлежи и поискат възмездие за виновните. А това би объркало плановете на някои болни глави...
 • Барчо
  Отговор
  3 13:10  19.06.17
  Един християнин няма да се взривява или нещо подобно самоубийствено. Няма и да направи такова нещо без лична причина. Предполагам, че негов близък роднина или приятел-ка е бил-а жертва на ислямски погром. За да има само един убит и няколко ранени, това не е подготвяно предварително. Нищо чудно да си е карал въпросния ван по някаква задача и да е видял тълпата. Причерняло му е и следващото му се губи. Това е първата птичка.
 • Иван
  Отговор
  4 13:41  19.06.17
  Нобелова награда за мир за този имам, спасил е нападателя! А ние християните ликвидираме горките измъчени души, искащи да се доберат до 72-те девици! Да си отворим още по широко вратите, очите и каквото друго имаме за отваряне, за тези добри души

 • аожяаожяаож
  Отговор
  5 14:57  19.06.17
  Тези пък от ислямска държава хептен изперкаха , сами да си нападат джамиите , срамота.
 • ОЧЗ
  Отговор
  6 16:38  19.06.17
  Ми като искаш, да се беше подготвил по-сериозно моето момче!! Натъпкай колата с експлозвиви, па ако нема експлозиви то поне с кофи с бензин, тури си един сапьорски костюм, па ако немаш си турни поне една бронежилетка, вземи си един калашник с модефициран пълнител за поне 90 патрона, пък тогава тръгвай! А не да пиеш две бири докато гледаш мач от 181-а дивизия на Англия и да решиш, че искаш да правиш, това което тръдиш!
 • ХАСАН
  Отговор
  7 11:46  20.06.17
  Тероризмът е престъпление- независимо кой и защо го прави!! И мюсюлманин да го прави и християнин да го прави си е престъпление! И бедуин от пустинята или англичанин да го прави си е престъпление!!
 • 8 11:35  05.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай