Last news in Fakti

19 Юни, 2017 16:04 1 709 0

Пазарлъците по Брекзит най-после започнаха (ВИДЕО)

  • брекзит-
  • брюксел-
  • преговори-
  • мишел барние-
  • великобритания-
  • лондон

В Брюксел беше даден ход на преговорите между Европейския съюз и Великобритания

Пазарлъците по Брекзит най-после започнаха (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Ръководителят на преговорния екип на Европейската комисия за Брекзит Мишел Барние даде началото на преговорите за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. Toва стана в присъствието на британския министър за Брекзит Дейвид Дейвис, пристигнал по-рано в Брюксел, съобщи "Ройтерс".

"Днес ние започваме преговорите за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз", заяви тържествено Барние, след като стисна ръката на Дейвис. Той уточни, че целта на тази първа среща ще бъде определяне на приоритетите и програмата на преговорите.

Британският външен министър от своя страна заяви, че ще се стреми към "позитивен и конструктивен" тон в преговорите и добави: "Повече неща ни свързват, отколкото ни разделят", предаде "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: