1 213 5

Най-добрите държави за децата

Най-добрите държави за децата
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Най-добрите държави за деца определи в своя класация УНИЦЕФ. На първо място това е Норвегия. Втората позиция е за Германия, а „бронзовият” медал е отново за скандинавска държава – Дания. Изследването е на база 41-на проучени държави. Основните критерии на базата, на които е извършена класацията са разделени в 16 групи: ниво на бедност, достъп до храна, здраве и добро самочувствие, ниво на образование, равенство между половете и други. По тези критерии е оценено равнището на живот на деца и подрастващи до 20-годишна възраст.

На опашката са Чили, следвана от България, Румъния и Мексико. Изненадата е, че в края на класацията се е оказала и САЩ.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Капиталист
  Отговор
  1 08:00  20.06.17
  Каква изненада че в дъното на класацията се е оказала САЩ.....няма никаква изненада за хората видяли и живяли в САЩ-факт. САЩ беше читава държава през 70-80 години на миналият век--сега е пумийнна яма,лежаща на стари лаври и много агресивна пропаганда...Американската мечта умря още преди началото 2000 година--няма я,просто е мъртва. И все по -зле става-само икон.балони надуват,чрез които ограбват народът си. Скоро средната класа ще бъде тотално изстрита от амер.общество(както у нас) и тогава ще лъсне напълно заблудата за САЩ. Казвам го това защото съм го видял с очите си...
 • Morgoth
  Отговор
  2 08:27  20.06.17
  Това класация на Европа ли е? Защо са добавени САЩ, Нова Зенландия, Чили и Северна Корея? За да се създаде впечатлението, че става дума за цял свят ли? С изкючение на Чили и Северна Корея всички страни от таблицата са по-богати от България, при това с поне 2x БВП. Какво се очаква - да сме по-добре от тях ли?

  Коментиран от #4

 • Киро
  Отговор
  3 09:04  20.06.17
  Явно в БГ са правили проучването в маалата!
 • Azazel
  Отговор
  4 13:42  20.06.17

  До коментар #2 от "Morgoth":

  Morgoth, нещо май си я учил географията в УНСС, а? :) УНИЦЕФ не е европейска организация, че да прави европейски класации, а Канада, Австралия и Мексико също далеч не са в Европа... Северна Корея къде пък я видя, идея си нямам, ама сигурно я бъркаш с Южна Корея, дето в класацията се подвизава доста напред. И, сори, ама Чили е по-богата държава от България (поне по отношение на заплатите, които там са с над 50% повече), така, че България е най-бедната държава в списъка. Но, във всяка класация, все някоя държава е най-бедна, пък и ниските заплати не са оправдание за лошото образование и неравенството тук. Можем да виним само безхаберието си за всичко, в стил: "ааа, това не е мой проблем, да си се оправят...".
 • непознат
  Отговор
  5 18:09  20.06.17
  Пак добре че не има в края,че можеше и да сме изчезнали.България не заслужава вообще някаде да е,децата мизеруват,гладни са,медицински грижи под всякаква критика,без пари ги пускат защото родителите са работещи бедни,за каква България говорим,мизерия, глад и корупция.

Напиши коментар:


Публикувай