1 315 0

Внукът на Енвер Ходжа в съда заради наркотици

Криминалната група на Ермал Ходжа беше разбита в началото на 2015 година

Внукът на Енвер Ходжа в съда заради наркотици
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Внукът на бившия албански диктатор Енвер Ходжа ще бъде съден по обвинения за трафик на наркотици, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Прокуратурата в Тирана поиска 13 години затвор за Ермал Ходжа, както и за осем негови съучастници – включително двама колумбийци. За тях са поискани между 13 и 15 години затвор.

42-годишният Ермал Ходжа е най-големият внук на бившия албански лидер. Той беше арестуван през месец януари 2015 година и обвинен в създаването на криминална група, чиято дейност е била трафик на кокаин към западни страни в Европа.

По време на операцията спецчастите намериха 120 килограма кокаин, голяма сума пари в кеш, както и огнестрелни оръжия.

Енвер Ходжа дълги години управляваше авторитарно Албания. От 1944 година до 1985 година железният му юмрук в страната води до убийството и безследното изчезване на хиляди албанци.

Голяма част от противниците на режима са изпратени в трудови лагери. Диктаторът подлага на гонения всички, които са с опозиционни на комунистическия режим възгледи.

Албания


Още по темата

 • Внукът на Енвер Ходжа - наркобос

  Внукът на Енвер Ходжа - наркобос

  Внукът на бившия президент на Албания Енвер Ходжа бе осъден вчера в Тирана на 10 години затвор за търговия с кокаин от Латинска Америка за Западна ...
  12.07.2017
  1 768
  5

Напиши коментар:


Публикувай