1 340 5

Страстите около Мария Габриел

Депутати с отзиви за нейното изслушване

Страстите около Мария Габриел
Росен Стойчев

Евродепутатът от БСП Петър Курумбашев и колегата му от ГЕРБ Андрей Ковачев влязоха в спор относно представянето на Мария Габриел вчера на нейното изслушване в Брюксел.

Те, директно от белгийската столица, коментираха в ефира на bTV и атентата на Централна гара в Брюксел от снощи. "Няма никаква разлика днес в живота тук. Очевидно целта на организатрите е това с атентатите да стане ежедневие, но нашият отгоговор е, че няма да променим начина си на живот", каза Курумбашев. "

Спокойно е в Брюксел. Службите са си свършили работата. Елиминирани са опасностите за живота на европейските граждани", каза Андрей Ковачев. Относно изслушването изслушването на Мария Габриел, предложена за следващия български еврокомисар, Петър Курумбашев заяви: "Изслушването вчера премина луксозно по европейски. Бяха взети доста мерки по процедурата да мине удобно. Групата на социалистите от 22 въпроса имаше право на четири въпроса, а нашата комисия – на един. Всички мои колеги трябваше да си зададат въпросите към координатора и той да ги комбинира в един въпрос и да ги зададе към Габриел. Аз например зададох два въпроса към координатора и той прецени, че единият е политически и остави само цифровия такъв. Имаше роля това, че е била 8 г. депутат в европарламента. Щях да съм удовлетворен, ако имах право да си задам въпроса".

Андрей Ковачев пък коментира изказването му по следния начин:

"Много убедително бе представянето на Мария Габриел и тя ще започне с много силен старт. Колегите от всички политически групи в залата са на това менение и очаквам оценката на координаторите да е много положителна. На нея й се дава добър старт. Атмосферата бе усмихната в залата и това за България е добър сигнал. Това не е луксозно изслушване, както казва Курумбашев, просто това са правилата в Европарламента. Виждам, че опозицията опитва да говори политически и да свързва съвсем други теми с г-жа Габриел".

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • све
  Отговор
  1 09:17  21.06.17
  Поредният небългарски представител на България
 • брех
  Отговор
  2 09:25  21.06.17
  Моля ви се за какви "страсти" говорите визирайки този сухар ???
 • МАРИЯ ГАЛФОН
  Отговор
  3 00:29  23.06.17
  КОЯ МАРИЯ ГАЛФОН ЛИ !??
 • МАРИЯ ГАЛФОН
  Отговор
  4 00:30  23.06.17
  МАРИЯ ГАЛФОН ХА ХА ХА ХА ХА !
 • filo
  Отговор
  5 15:50  23.06.17
  Щом предлагаме за еврокомисар травестит, значи всичко е наред и на нас ще гледат с добро око п...лите в еврогейския парламент.

Напиши коментар:


Публикувай