Last news in Fakti

21 Юни, 2017 08:25 1 816 5

Страстите около Мария Габриел

  • мария габриел-
  • изслушване-
  • ес

Депутати с отзиви за нейното изслушване

Страстите около Мария Габриел - 1

Евродепутатът от БСП Петър Курумбашев и колегата му от ГЕРБ Андрей Ковачев влязоха в спор относно представянето на Мария Габриел вчера на нейното изслушване в Брюксел.

Те, директно от белгийската столица, коментираха в ефира на bTV и атентата на Централна гара в Брюксел от снощи. "Няма никаква разлика днес в живота тук. Очевидно целта на организатрите е това с атентатите да стане ежедневие, но нашият отгоговор е, че няма да променим начина си на живот", каза Курумбашев. "

Спокойно е в Брюксел. Службите са си свършили работата. Елиминирани са опасностите за живота на европейските граждани", каза Андрей Ковачев. Относно изслушването изслушването на Мария Габриел, предложена за следващия български еврокомисар, Петър Курумбашев заяви: "Изслушването вчера премина луксозно по европейски. Бяха взети доста мерки по процедурата да мине удобно. Групата на социалистите от 22 въпроса имаше право на четири въпроса, а нашата комисия – на един. Всички мои колеги трябваше да си зададат въпросите към координатора и той да ги комбинира в един въпрос и да ги зададе към Габриел. Аз например зададох два въпроса към координатора и той прецени, че единият е политически и остави само цифровия такъв. Имаше роля това, че е била 8 г. депутат в европарламента. Щях да съм удовлетворен, ако имах право да си задам въпроса".

Андрей Ковачев пък коментира изказването му по следния начин:

"Много убедително бе представянето на Мария Габриел и тя ще започне с много силен старт. Колегите от всички политически групи в залата са на това менение и очаквам оценката на координаторите да е много положителна. На нея й се дава добър старт. Атмосферата бе усмихната в залата и това за България е добър сигнал. Това не е луксозно изслушване, както казва Курумбашев, просто това са правилата в Европарламента. Виждам, че опозицията опитва да говори политически и да свързва съвсем други теми с г-жа Габриел".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 све

    6 2 Отговор
    Поредният небългарски представител на България
  • 2 брех

    4 2 Отговор
    Моля ви се за какви "страсти" говорите визирайки този сухар ???
  • 3 МАРИЯ ГАЛФОН

    1 1 Отговор
    КОЯ МАРИЯ ГАЛФОН ЛИ !??
  • 4 МАРИЯ ГАЛФОН

    1 1 Отговор
    МАРИЯ ГАЛФОН ХА ХА ХА ХА ХА !
  • 5 filo

    0 1 Отговор
    Щом предлагаме за еврокомисар травестит, значи всичко е наред и на нас ще гледат с добро око п...лите в еврогейския парламент.
Новини по държави: