1 718 1

Бразилският президент здраво загази

Сериозни обвинения в корупция

Бразилският президент здраво загази
Росен Стойчев

Бразилски следователи са открити доказателства, сочещи че президентът Мишел Темер е получил подкуп, съобщи U.S.News.

Вече има подозрения срещу Темер, свързани с показания на бизнесмена Джосели Батиста, който го обвини във вземане на подкуп.

Президентът отрича да е взимал подкупи. Вече обаче има призиви за неговия импийчмънт. В момента се очаква решение на главния прокурор за започване на официално разследване.

Според предварителните данни полицията разполага със запис на адвоката Родриго Роча Лурес, приближен на Темер и бивш депутат, който е взел подкуп на стойност 100 000 долара в куфарче, като част от парите са били предназначени за Темер. Записът е направен от Джослей Батиста, наследник на JBS, по време на среща във вилата на Темер в столицата Бразилия. Именно Батиста дал парите.

Темер казал на Батиста, че за тази сума, която Лурес взел, трябва да му помогне да реши бизнес проблемите си. След "сделката" Лурес се обърнал към регулаторните органи в Бразилия, за да помогне да се премахнат пречки пред изграждането на бъдещ завод на J&F Investments, която контролира JBS.

Бразилия


Още по темата

 • Един за всички, всички срещу президента (СНИМКИ)

  Един за всички, всички срещу президента (СНИМКИ)

  Инциденти с протестиращи групи белязаха вчера деня на народната мобилизация срещу мерките за строги икономии на правителството на бразилския ...
  1.07.2017
  2 783
  0
 • Президент на ръба

  Президент на ръба

  Главният прокурор на Бразилия Родриго Жанот внесе във Върховния съд официално обвинение в корупция срещу президента Мишел Темер, който може да бъде ...
  27.06.2017
  916
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хайко
  Отговор
  1 15:12  21.06.17
  Нормално....нали САЩ го направиха президент. Доста интелигентна революция направиха в Бразилия....направо ги признавам за водещи....конспиратори.

Напиши коментар:


Публикувай