21 Юни, 2017 14:51 2 545 5

Хокинг: До 30 години трябва да колонизираме Луната

  • стивън хокинг-
  • луна-
  • учен-
  • база-
  • земя-
  • колонизиране-
  • спасение

Британският учен с важен призив

Хокинг: До 30 години трябва да колонизираме Луната - 1
Снимка: Shutterstock

Британският учен Стивън Хокинг заяви, че човечеството трябва да съсредоточи усилия в колонизирането на Луната, съобщи Би Би Си.

Един от най-блестящите умове на нашето време подчерта, че целта трябва да е до 30 години на Луната да бъде създадена лунна база.

По време на международния фестивал „Starmus“ британецът за пореден път говори за нуждата от колонизиране, за да бъде спасено човечеството. Хокинг нееднократно е заявявал, че това трябва да е основната цел на хората, защото животът на Земята няма да е вечен.

„Водещите страни трябва да изпратят астронавти на Луната до 2020 година. Те трябва да съсредоточат усилията си в изграждането на база до 30 години“, заяви Стивън Хокинг.

„Разрастването в космоса ще промени напълно бъдещето на човечеството“, заяви Хокинг. Той е твърд противник на твърдението, че парите трябва да бъдат вложени за решаването на проблеми на нашата планета.

„Не отричам важността на борбата с климатичните промени, но е време да проучим и други слънчеви системи“, заяви британският физик.

В края на миналата година Стивън Хокинг заяви, че „живеем в най-опасното време на нашата планета“. „Имаме технологията, която може да унищожи планетата, на която живеем. Не сме развили способността да избегнем това, обаче“, заяви британецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Скорпион29

    9 1 Отговор
    Ако има петрол да знаете че е на САЩ

    Коментиран от #3

  • 3 до скорпеон 2

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Скорпион29":

    И да няма петрол да знаеш че пак е на САЩ ! Мужиците нямат пари на Земята да се оправят какво остава за Луната така че свиквайте ...
  • 4 незнайко

    3 1 Отговор
    Този е вече тотално изперкал. До 30 години се говори за Марс, той тръгнал да обяснява как ще колонизираме Луната. Защо не каже, какво има от невидимата за нас страна на Луната, или това е тайна ? В такава дългосрочна перспектива, всеки може да каже, каквото си иска.
  • 5 копеле

    2 0 Отговор
    Този пък изкуфелия вдървен Стивън Хокинг като вземат да ми го слушат какво е казал....ей сега стресирахме се направо. Ае не ни занимавайте с изперкали и фанатизирани колонизатори на космоса. Всички ще си пукнем на Земята като кучета един ден...фантазьори