21 Юни, 2017 16:38 1 430 3

Електротехник опитал да взриви гарата в Брюксел

  • брюксел-
  • гара-
  • усама зариу-
  • атентат-
  • белгия-
  • моленбек

Терористът е 36-годишният мароканец Усама Зариу

Електротехник опитал да взриви гарата в Брюксел - 1
Снимки: БТА/АР

Терористът, извършил снощи неуспешен атентат на Централната гара в Брюксел, е 36-годишният мароканец Усама Зариу, съобщиха местни медии.

Той е имал е магазин за електронни устройства и е поправял техника. Имал е образование, не е бил свързан с терористи, не е лежал в затвора, не е бил следен от специалните служби. Предполага се, че се е саморадикализирал без знанието на своите близки.

Специалисти от областта на борбата с тероризма коментират, че той не е обичайният шахид, защото след задействането на взривното устройство в куфара, който е носил, е побягнал - т.е. не е искал да умре. В багажа му е открито вещество, използвано често за нанасяне на унищожителни удари, което не е избухнало.

Електротехник опитал да взриви гарата в Брюксел

По-рано днес прокуратурата уточни, че в куфара е имало газови бутилки и пирони. Според медиите при претърсването на дома му в кв. "Моленбек" в белгийската столица не са били открити оръжия и при нападението той не е бил въоръжен.

Следователите са намерили в жилището му химически вещества, годни за производството на бомба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onlyhonda

    1 3 Отговор
    сега всеки като реши да си избие комплексите и айде да гърмим и трещим

    Коментиран от #3

  • 2 шшш

    8 3 Отговор
    За този алахакларовец нищо не знаят службите-не е бил терорист, не е бил съден, не е бил следен- още по страшно,когато е така стават нещата,от нищо...милиони такива усамовци , хасановци ,могат всеки един момент да ни изненадат и го правят...Браво на Брюксел. Направихте живота на христиани в Европа в ад.
  • 3 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "onlyhonda":

    Прав си наполовина. Всеки който реши може, но са все мюсюлмани. Не християни.
    А Брюксел тепърва да си яде попарата, дето надроби, заедно с останалите тъпанари.
    Убеден съм, че това не са бежанци, а завоеватели. Имат всички данни за такива.
Новини по държави: