10 053 8

Невиждан глад връхлетя Египет (СНИМКИ)

Удвояват купоните за храна край пирамидите

Невиждан глад връхлетя Египет (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Президентът на Египет - Абдел Фатах ас Сиси съобщи, че правителството ще увеличи месечната стойност на купоните, чрез които раздава хранителни помощи. Увеличението ще бъде от 21 египетски лири ($1.16) на човек на 50 лири ($2.77) на човек в опит да облекчи последиците от тежките икономически реформи, предаде АП.

В реч, произнесена преди дни, Ас Сиси посочи, че правителството е взело мерки за смекчаване на икономическия натиск. Те включват вдигане на пенсиите с 15%, увеличаване на заплатите със 7-10 на сто и разширяване на обхвата на данъчните облекчения.

През ноември Египет въведе плаващ курс на египетската лира, за да покрие ключово изискване на Международния валутен фонд, който отпусна кредит от $12 милиарда в подкрепа на програмата за реформи на правителството.

Египет


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 08:10  25.06.17
  "Невиждан глад връхлетя Египет (СНИМКИ)" А на снимките-фаст фууд улични сергии....
 • един
  Отговор
  2 08:18  25.06.17
  Абе ядат като съдрани и поркат кока кола по цял ден, като им дойдат туристи ги обрънзват яко и после и ги ограбват и ги запознават с живота в държавата си, хич не ги съжалявайте.Ама тъй е, то сред камънаци и пустини не се живее, не се прави държава, пък и да се множат като плъхове на туй отгоре. И сега международния валутен фонд ги обсипва с пари, че да ги направи и тях зависими като нас, и после няма измъкване- роби до края на света....
 • впечатлен
  Отговор
  3 09:18  25.06.17
  Какъв е този невиждан глад, нещо нещата не ми се връзват? Бях в Египет през 2006 г. Не се усещаше никакъв дефицит, казваха, че от плодородните земи около р.Нил изкарват по 4 реколти, пазарът им беше богат, страхотни на вкус плодове и зеленчуци, с изхранването нямаше никакъв проблем. Усещаше се някакво напрежение, макар и някак под повърхността, личеше си, че някой се стреми да настройва хората против християните. Нямаше атентати, усещаше се здрава ръка и сигурност. Православните копски манастири процъфтяваха, имаше многобройни туристи, по нищо не личеше, че ще има срив в икономиката. Случващото се в момента е резултат от "арабската пролет", защото когато някой настройва хората да щуреят, без да знаят какво точно искат, трябва да носи отговорност. Ами има една държава, която все поема отговорност за атентати, убийства, просташки нападения на невинни хора. Хайде сега да поеме отговорност и да изхрани египтяните.
 • Ленко
  Отговор
  4 09:45  25.06.17
  Всички египтяни без жените и коптите в С. Арабия.Нов Египет само с христиани и съюзник на Европа и САЩ.

  Коментиран от #6


 • Никито Иванов
  Отговор
  5 09:45  25.06.17
  поредната жертва на Бандата Банкери и Евреи ........
 • 6 10:21  25.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • tost
  Отговор
  7 11:40  25.06.17
  Плодовете на арабската революция с произход made in USA - Eгипет,Ирак,Либия ,Сирия и Йемен , да се готвят следващите.
 • Лупи
  Отговор
  8 17:25  25.06.17
  Не знам какъв глад има в Египет ама стойността на купоните, които се явяват допълнение към бюджета на хората са почти колкото минималната ни пенсия тук, която е единствения доход за много възрастни хора и определено цените у нас ще са по-високи.

Напиши коментар:


Публикувай