22 Юни, 2017 09:14 1 366 2

Крехко примирие в Източна Украйна (ВИДЕО)

  • украйна-
  • донбас-
  • примирие-
  • мир

Враждуващите страни договориха ново спиране на огъня

Крехко примирие в Източна Украйна (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Ново примирие бе договорено между враждуващите страни в конфликта в Източна Украйна. Това съобщи днес представител на украинското правителство, цитиран от АП.

Дарка Олифер, говорителка на специалния пратеник на кабинета в Киев на преговорите със сепаратистите Леонид Кучма, каза, че е постигната договореност прекратяването на огъня в Донбас да влезе в сила на 24 юни, като целта му е да се позволи на местните жители да започнат да прибират земеделската си реколта.

Примирието ще започне в 0.00 ч. в събота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Причината е поводът

    4 3 Отговор
    "целта му е да се позволи на местните жители да започнат да прибират земеделската си реколтта"

    Като приберат картофите и следващото примирие ше е на 1 юли, за да могат местните да посрещнат Джулая...
  • 2 Монго

    0 1 Отговор
    Серьожааа, какво стана с мощния щурм срещу Донбаск и Луганск? Явно имат нужда от твоята помощ. Хвърляй клавииатурата и грабвай тачанката. А и да не забравиш застраховка живот! Ако ми дадеш адреса си, ще те споменавам заедно с най-близките ти.
Новини по държави: