1 513 2

Северна Корея: Тръмп е психопат

Повод за острите думи е напрежението между двете страни, което се повиши след смъртта на американския студент Ото Уормбиър

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Северна Корея нарече американския президент Доналд Тръмп "психопат", съобщи ТАСС. Повод за острите думи е напрежението между двете страни, което се повиши след смъртта на американския студент Ото Уормбиър. Той беше върнат през миналата седмица в състояние на кома в САЩ, след като беше задържан в Северна Корея в продължение на повече от година.

Официозният вестник на комунистическия режим в Пхенян пише, че американският президент бил в "тежка ситуация" вкъщи и твърди, че той си играел с идеята за превантивен удар срещу Северна Корея, за да отклони вниманието от вътрешната политическа криза.

"Южна Корея трябва да осъзнае, че следването на психопата Тръмп...ще доведе само до бедствие", се подчертава в редакционна статия на официозното издание.

Серия от ядрени изпитания и изстрелвания на ракети от миналата година насам засилиха напрежението на Корейския полустров, а смъртта на Уормбиър допълнително влоши отношенията между Пхенян и Вашингтон.

Тръмп разкритикува остро "бруталния режим" в Пхенян, като се зарече, че е решен да "предотврати подобни трагедии да сполетяват невинни хора, попаднали в ръцете на режими, които не зачитат върховенството на закона или основните условия за добър живот".

Корея (Демократична Народна Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кики
  Отговор
  1 12:24  22.06.17
  Не, Тръмп не е психопат. Политиката на САЩ е психопатска, която той следва като всеки президент!
 • Пеньо
  Отговор
  2 12:59  22.06.17
  Грухчо не спира да се гаври с Дони!

Напиши коментар:


Публикувай