22 Юни, 2017 12:09 2 108 2

Северна Корея: Тръмп е психопат

  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • пхенян-
  • кндр-
  • ким чен-ун

Повод за острите думи е напрежението между двете страни, което се повиши след смъртта на американския студент Ото Уормбиър

Северна Корея: Тръмп е психопат - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея нарече американския президент Доналд Тръмп "психопат", съобщи ТАСС. Повод за острите думи е напрежението между двете страни, което се повиши след смъртта на американския студент Ото Уормбиър. Той беше върнат през миналата седмица в състояние на кома в САЩ, след като беше задържан в Северна Корея в продължение на повече от година.

Официозният вестник на комунистическия режим в Пхенян пише, че американският президент бил в "тежка ситуация" вкъщи и твърди, че той си играел с идеята за превантивен удар срещу Северна Корея, за да отклони вниманието от вътрешната политическа криза.

"Южна Корея трябва да осъзнае, че следването на психопата Тръмп...ще доведе само до бедствие", се подчертава в редакционна статия на официозното издание.

Серия от ядрени изпитания и изстрелвания на ракети от миналата година насам засилиха напрежението на Корейския полустров, а смъртта на Уормбиър допълнително влоши отношенията между Пхенян и Вашингтон.

Северна Корея: Тръмп е психопат

Тръмп разкритикува остро "бруталния режим" в Пхенян, като се зарече, че е решен да "предотврати подобни трагедии да сполетяват невинни хора, попаднали в ръцете на режими, които не зачитат върховенството на закона или основните условия за добър живот".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    10 8 Отговор
    Не, Тръмп не е психопат. Политиката на САЩ е психопатска, която той следва като всеки президент!
  • 2 Пеньо

    6 9 Отговор
    Грухчо не спира да се гаври с Дони!
Новини по държави: