1 937 11

Курц: Без мюсюлмански детски градини в Австрия

Курц: Без мюсюлмански детски градини в Австрия
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

„Мюсюлманските детски градини не трябва да съществуват”, каза министърът на външните работи на Австрия Себастиан Курц и действащ председател на ОССЕ. Той е за закриването им, тъй като са изолирани както в културно, така и в езиково отношение.

Външният министър на Австрия предлага да се повишат изискванията относно владеенето на немски език от служителите в детските градини и училища. В първите децата биват подготвяни за училище и част от това е да говорят правилно немски език. Според Курц мюсюлманските детски градини не спомагат за интеграцията на децата в обществото.

Европа изживява най-сериозната бежанска криза от Втората световна война досега, предизвикана от въоръжени конфликти и икономически проблеми в държавите от Близкия Изток и Северна Африка.

Курц е автор на идеята бежанците да бъдат приютявани в държави извън ЕС, например Египет и Грузия.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХАСАН
  Отговор
  1 14:35  22.06.17
  На тоя Кунц дядо му сигурно е бачкал в Аушвиц

  Коментиран от #7, #9

 • 2 14:41  22.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • САК
  Отговор
  3 14:52  22.06.17
  За това, че мюсюлманските детски заведения и училища изолират и капсулират общностите е прав. Това, което предлага в дългосрочен план за детските градини смятам, че ще даде резултати. за изпращането другаде не решение на нищо. Като не ги искате просто не ги приемайте.

  Коментиран от #4

 • КАСАПИНА
  Отговор
  4 15:04  22.06.17

  До коментар #3 от "САК":

  Прав е човека че не иска да въди боклуци в готината си държава тия които иска да ограмоти само паразитират там дюнержии търговци и автоджамбази и още сума ти боклуци които живеят на гърба на АВСТРИЯ

  Коментиран от #5


 • ХАСАН
  Отговор
  5 16:15  22.06.17

  До коментар #4 от "КАСАПИНА":

  Австрия с своите петролни фирми обира-каймака на тия страни и затова хората вместо да си живеят в своята страна емигрират там...ако OVN Касписан даде поне половината заплата която дава в Виена то касписанлията няма да остави семейство и деца и да иде на гурбет!

  Коментиран от #11

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  6 16:43  22.06.17
  Курц е прав, а Египет ще е много приятно място за всякакви ислямизирани бежанци.
 • Аяжо
  Отговор
  7 19:08  22.06.17

  До коментар #1 от "ХАСАН":

  А да не ти се иска да е работил като ибрикчия.
 • Фалшиви новини
  Отговор
  8 10:13  23.06.17
  Не знаех че има ислямски детски градини в Европа, виж ги ти , а после питаме откъде се вземат алахакбаровци ,готови да жертват своето " безполезно съществуване" на земята, с някой тер.акт. На какво друго могат да ги научат освен- убий неверници.
 • БайМанаф
  Отговор
  9 14:06  23.06.17

  До коментар #1 от "ХАСАН":

  И добре ги бе подхванал шикългрубера ама ги недовърши...
 • Иван
  Отговор
  10 14:37  23.06.17
  Ислямът използва демокрациите за да разширява влиянието си, а когато то стане достатъчно голямо премахва демокрацията и репресира "неправоверните".Историята го е доказала, а в наши дни примери много - един от тях е Ливан, която преди 50 години е била демократична, просперираща предимно християнска държава. Европа я чака същото, защото ЕК и Дъблинският регламент направиха от всички араби и африканци мигранти/бежанци почти всички с умишлено унищожени документи за смоличност , ВИП персони на ол инклузив, за което всеки европеец, който не е мигрант трябва да плаща от джоба си. Ако това безобразие не спре, наглостта на т.н.бежанци ще расте до налагане на шериата
 • Costelo
  Отговор
  11 15:58  24.06.17

  До коментар #5 от "ХАСАН":

  В някои случай ти уважавам мнението, въпреки че не го споделям, но тук много бъркаш. Познавам доста хора, които са живяли и работили в Африка - и северна и южна и по островите, и всички казват едно и също - черните ги мързи да бачкат. Каквито и природни ресурси да имат не могат сами да ги управляват и да направят страните си проспериращи без ръководството на белите.

Напиши коментар:


Публикувай