4 247 16

Когато „Ислямска държава“ бъде победена, САЩ ще...

Ще спазят ли американците това си обещание?

Когато „Ислямска държава“ бъде победена, САЩ ще...
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Съединените американска щати ще си вземат обратно оръжията от Отряда за народна самоотбрана (YPG), когато „Ислямска държава“ бъде победена.

Това е обещал американският министър на отбраната Джеймс Матис на турския си колега Фикри Ъшък, съобщи „Дейли Сабах“.

Турция разглежда сирийските кюрди като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия (ПКК). Подкрепата на САЩ към тях предизвика напрежение между съюзниците от Анкара и Вашингтон.

Отрядът за народна самоотбрана се бие срещу джихадистите, но турците са притеснени, защото те получават оръжия и подкрепя от САЩ и могат да използват въоръжението си, за да завземат територии близо до турската граница.

Джеймс Матис е предоставил подробна информация на турските власти какво военни материали и боеприпаси са били предоставени на сирийските кюрди. САЩ са изразили и готовност всеки месец да предоставят такава информация на Турция.

Джеймс Матис е изразил надежда през следващата седмица да се срещне с Фикри Ъшък на срещата на високо ниво в Брюксел. Очаква се двамата да обсъдят двустранното сътрудничество между двете страни.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай хой
  Отговор
  1 14:17  22.06.17
  Тогава сащ ще са подхванали вече дриг терористичен проект. Зло в торба не стои. Ще обявят някой неудобен за доктатор и ще съсипят живота на милиони.
 • onq s konq
  Отговор
  2 14:21  22.06.17
  Естествено че Америка ще си вземе обратно въоръжението което е раздала на съответните хора,но...МНОГО МАЛКА ЧАСТ.Което е нормално,защото Русия ТОЧНО ОБРАТНОТО-ЩЕ ВЪОРЪЖИ МАСОВО пък своите групировки,което пък е НЕДОПУСТИМО!

  Коментиран от #16

 • на коня под опашката
  Отговор
  3 14:25  22.06.17
  И защо да не недопустимо? И кои групировки визираш? Шах...

  Коментиран от #4

 • onq s konq
  Отговор
  4 14:29  22.06.17

  До коментар #3 от "на коня под опашката":

  Групировката,която в момента управлява Сирия!Мат.

  Коментиран от #5, #6


 • 195845
  Отговор
  5 14:38  22.06.17

  До коментар #4 от "onq s konq":

  Каня е циганин каруцар от факултата

  Коментиран от #8

 • на коня под опашката
  Отговор
  6 14:43  22.06.17

  До коментар #4 от "onq s konq":

  Според ООН реалното правителство в Сирия е на Асад, хубав или лош най-малко ти си компетентен по този въпрос. Коя друга "групировка" в Сирия е представена в ООН? Бръщолевенията ти нямат никакъв смисъл. Кое е признатото правителство, с кои санкции на ООН САЩ присъстват там? Отговор? Недей цвилещ, въпроса ми е реципрочен! А ти си под прага на интелектуалния минимум! С теб мога да си комюникирам на тема "Нешънъл жиографик" и техните филми за приматите и твоите роднини.
 • ХАСАН
  Отговор
  7 14:53  22.06.17
  Сащ иска само тоя район къде е петрола...след като ги вземе и за да може свободно да ги източи ще направи някое марионетно управление...ще им вземе петрола ,ще им продаде оръжие след това ще измисли някакъв конфликт..и ще има пак бежануи,и пак бежанци..нито ограда ще помогне нито Бойко...Запада ще турят ограда в Австрия и Балканите ще бъдат новия им дом
 • onq s konq
  Отговор
  8 14:54  22.06.17

  До коментар #5 от "195845":

  Абсолютно прав си,но ...НАПОЛОВИНА,защото сме двама с такъв ник.Та "твоя човек" в момента се подвизава в "Авто"-страницата и е под ном1 по темата"И двигател на годината е..."!Иди и му го кажи какъв е,че нещо се е запенил да обяснява как БМВ-то му ТДС било страхотно,пък той завалията никога не е имал нито кола,нито книжка,че и не може да пише добре!

  Коментиран от #9

 • 9 15:16  22.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Скорпион29
  Отговор
  10 15:17  22.06.17
  Америка я няма никъде в уравнението Сирия

  Коментиран от #11, #12

 • Монго
  Отговор
  11 16:48  22.06.17

  До коментар #10 от "Скорпион29":

  Има е! Североизточната част ще бъде откъсната. Проблема на америте ще е кюрдите и арабите в тази част как ще си разделят пицата, а има и трети заинтересован-Ердо.
 • стоян георгиев
  Отговор
  12 01:48  23.06.17

  До коментар #10 от "Скорпион29":

  сериозно ли?в уравнението цяла сирия е част от американската стратегия и няма мърдане.сега реално американците и съюзниците им владеят около 40%от територията на страната .северната част ,голяма част от идлиб и южната са доминирани от американски съюзници и американците ясно демонстрираха кво го чака асад ако реши нещо да прави особено в южна сирия или около кюрдите.в южна сирия има американски части ,които са си с означение ,знамена ,техника и т.н. дори и да овладеят останалата част на сирия асад и русия няма как да я въстановят ,а и няма как да продават петролните залежи на добра цена щото асад граничи само с врагове ,а и скоро ще има и ембарго,та го чака съдбата на садам няма мърдане!след падането на рака и мосул американците ще се насочат към прочистването на ирак и в навлизането на територии в сирииската пустиня създаваики сигурна зона ,а след това ще се иде на избори ,което нито путин нито иран могат да предотвратят ,на изборите асад е пътник ,а правителството на прехода ще бъде много силно обвързано със страните донори по въстановяването на сирия .познаи скорпи кои ще са тези страни:))))!

  Коментиран от #14

 • Morgoth
  Отговор
  13 11:01  23.06.17
  Ха-ха, ще си ги вземат, ако им ги дадат. Ще си ги вземат колкото си ги взеха от талибаните, колкото си ги взеха Садам, колкото си ги взеха от Ал Кайда и от албанските въоръжени отряди в Сърбия. Най-много някое от тези оръжия да им бъде върнато по начин, който няма да им хареса. Ако мога да перефразирам поговорката - Терористи терористи избиват, но вторите остават!
 • ултра
  Отговор
  14 18:15  24.06.17

  До коментар #12 от "стоян георгиев":

  +++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Шопа
  Отговор
  15 23:44  12.07.17
  До всички. Войната е междуплеменна, Сунити и Шиити. САЩ и останалите голями играчи търгуват и извличат дивиденти. Подкрепят тези от които сметнат, че ще имат добра печалба. Не забравяйте, че тази игра я играят и богатите арабски страни от залива.
 • перко наумов
  Отговор
  16 11:25  13.07.17

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Намери си психиатър, сериозно!

Напиши коментар:


Публикувай