22 Юни, 2017 14:51 1 033 1

Берлин почете Обединителя на Германия (СНИМКИ)

  • хелмут кол-
  • бундестаг-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • берлин

Германският парламент уважи покойния канцлер Хелмут Кол със специално заседание 

Берлин почете Обединителя на Германия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Германският парламент почете със специално възпоменателно заседание починалия бивш канцлер Хелмут Кол, отчитайки заслугите му като архитект на обединението на Германия, предаде "Ройтерс".

Председателят на Бундестага Норберт Ламерт каза, че благодарение на Кол, който почина на 87 г. в петък, "мирното обединение на нашата стана, а също свободна и мирна Европа, днес са реалност".

Берлин почете Обединителя на Германия (СНИМКИ)

Той добави още, че бившият канцлер сам е признал някои свои грешки, и спомена за скандала с партийното финансиране, в който Кол се оказа въвлечен, след като се оттегли от поста си през 1998 г.

Берлин почете Обединителя на Германия (СНИМКИ)

Берлин почете Обединителя на Германия (СНИМКИ)

В присъствието на канцлера Ангела Меркел и президента на страната Франк-Валтер Щайнмайер, парламентарният шеф посочи, че "пътят, по който Кол вървеше, понякога беше болезнен, и причина за това понякога бе самият той, а понякога - други хора".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    0 0 Отговор
    Обединител на Германия е друга личност, но да не се впускам в излишна полемика....
Новини по държави: