1 745 4

Полицай беше намушкан от мъж, крещящ „Аллах Акбар“

Американските власти разглеждат инцидента като акт на тероризъм

Полицай беше намушкан от мъж, крещящ „Аллах Акбар“
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Американски полицай беше ранен с нож от мъж, крещящ „Аллах Акбар“. Инцидентът е станал на международното летище във Флинт, Мичиган, съобщи USA Today.

Американските служби обявиха, че разглеждат случилото се като „акт на тероризъм“. Нападателят е задържан от силите за сигурност.

ФБР разкри, че той е 49-годишен канадски гражданин от Квебек. Униформеният е бил ранен във врата, настанен е за лечение в болница. Състоянието му е стабилно.

Амор Фтоуи – с канадско и тунизийско гражданство – е извадил нож и е наръгал полицейския служител, крещейки „Аллах Акбар“. Той е крещял също така, че американците убиват в Сирия, Ирак и Афганистан, и всички ще умрат.

Силите за сигурност на летището са реагирали бързо и са задържали мъжа. Повдигнати са му няколко обвинения. Разследването по случая продължава.

Канадските власти са в контакт с американските. Те остро осъдиха нападението на летището. Към момента няма информация канадският гражданин да се е сражавал в редиците на някоя терористична групировка.

Първоначалната информация сочи, че е самотен вълк, искащ да отмъсти за действията на водената от САЩ коалиция в Близкия изток.

Снимка: БТА/ AP

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Андре
  Отговор
  1 16:15  22.06.17
  Те го излекуваха, докато вие се сетите да отразите... :D
 • elik
  Отговор
  2 18:16  22.06.17
  ужас на ужасите
 • Барчо
  Отговор
  3 20:50  22.06.17
  Това не може да бъде!!! Не вярвам. В щатите летят розови слонове само.
 • Дедо Уньо
  Отговор
  4 18:19  24.06.17
  Тези м...сти трябва да започнем да ги кастрираме.

Напиши коментар:


Публикувай