23 Юни, 2017 09:28 1 421 2

13 условия за Катар

  • саудитска арабия-
  • условия

Ултиматум към страната

13 условия за Катар - 1
Снимка: БТА/AP

Арабските държави представиха списък с изисквания към Катар за премахването на блокадата над страната, съобщи TIME.

Катар беше изолиран след обвинения от страна на Саудитска Арабия, че страната си сътрудничи с терористични групи. Списъкът е бил представен от Кувейт. В себе си той съдържа 13 точки.

В списъка се настоява Катар да прекрати всички свои връзки с групировки като Мюсюлманското братство, Хизбула, Ал Кайда и Ислямска държава. Настоява се още за прекратяване на излъчването на телевизия „Ал Джазира“. Има искане Катар да прекрати отношенията си с Иран.

През последните седмици Катар получава материална помощ основно от Иран и Турция. На страната беше наложено търговско ембарго. Страната има 10 дни, за да изпълни изискванията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    4 1 Отговор
    Опасни са тия араби...Катар подкрепя тероризма ,Сащ продава оръжие на Катар,Германия купува газ от Катар..значи ли че Сащ и Германия косвенно подкрепя терор-зма???
  • 2 БУК

    5 1 Отговор
    Основния проблем/терорист/ е Саудитска арабия в района!
    В световен САЩ/Израел - илюминати!